The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1520 / Världen e inte så enkel som jag vill tro!

 

 


Men först en varning till alla fotoälskare! Bloggen handlar inte så mycket om foto den här gången heller! Så, nu har jag varnat er som vill läsa om fotografi, läs en annan blogg i stället!

Alltså, håller bla på med planering av Gnesta-Planket, talade med Södermanlands Nyheters lokalredaktion i går bla. Och var också och mätte på planket! Skall försöka få kommunen att röja bland några buskar, då kan vi få tio meter extra plank! Vi får se hur det går!

 

 

 

 

Jag sitter också med i planeringsgruppen för Gnesta Kommuns Konstrunda i september. Idellet arbete även där!  :)  Men det här e kul, och då är det inga problem.  Men ibland blir jag ändå litet sur i samband med det här arbetet!!
Kan väl berätta litet..
Gnesta Konstrunda "finanseras" av de deltagande konstnärerna som betalar en avgift för att få vara med i Konstrundan under de här två dagarna.  Och pengarna går oavkortat till reklambrochyrer, annonser i lokal tidningar, även DN, och att köpa in reklamlöpare för att hänga på olika platser i kommunen, men pengarna räcker såklart aldrig till! De e inga direkta nyheter för er som håller på med nå't liknande!  ;)

Men då får vi hjälp av några små företag i kommunen, tex en sybehörsbutik, ett lokalt tryckeri, en färgaffär och några till, som betalar en sponsorslant till Konstrundan, och får sedan sin logga på trycksaken/affischen till Konstrundan.

Vi har ju även några bankkontor i Gnesta, som representerar våra stora banker, så jag tog mod till mig och frågade även dom om dom vill hjälpa till med ett litet kulturbidrag? Tyvärr så kunde dom inte det, för budgeten va redan lagd, och dom va redan inblandade i annan sponsring på central nivå osv, så dom kunde tyvärr inte bidra med 500 kronor! Tyvärr!
Så va det med det!

Annars rätt lugnt i dag, skoborstning bla! :) Ett par riktiga telemarkspjäxor måste borstas! Och i morgon fortsättning på fotojobbet som jag startade i tisdags!

Som sagt, rätt lugnt, frånsett det där med banken, för jag har litet svårt att släppa det, men nu e i alla fall bloggen slut!

/Bengan

 

 

Det går lätt att få bra bilder i svagt ljus med den där kameran ni vet! :)

 

 

Inlagt 2012-04-19 19:40 | Läst 3538 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Undrar om inte bilden blivit ännu bättre med en svart kamera........ ;-)
De ska ju vara svart o silvervita kameror till silverbassubstitutsliknande bilder ;o) Nån ordning får det vara :o)
Det här blogginlägget handlar ju om massa konst och sånt - inte en enda gång har du skrivit X100. Nu blir jag besviken ;)
Jag förstår att du blev purken. De små bidrar men de stora är för fina.
Känner du någon på ett större företag i trakten som är kund på banken så kan du nog gå den vägen. Det gäller som alltid att få tag i rätt person...
Svar från Benganbus 2012-04-21 09:47
Om man vill ha ett gott anseende lokalt, och slippa sådana här bloggar,
så är 500 kronor sannolikt ett loppspott i Nilen för Swedbank,
mot vad den nya nationalarenan i Solna har kostat företaget! ;)
/B
ylva_h 2012-04-22 22:18
Skall vi tillfälle berätta om mina äventyr med Handelsbanken... Men att stödja det lokala kulturlivet trodde jag var en hederssak för stora företag. Skäms Svedbank!
Kanske finns där någon fond att ösa ur?
Svar från Benganbus 2012-04-21 09:50
Det pinsamma i ämnet är att jag jobbat i en bank tidigare (men med IT-frågor)
därför blir jag sur, för jag vet att det finns pengar för så'na här småposter!
Som ger lokal goodvill liksom!
/B
De bankanställda skulle ju kunna skramla till 500:- ur egen ficka, bara för att rädda bankens anseende liksom. Men det skulle jag ju behöva tala om för dem, de lär väl inte läsa din blogg.
Hoppas det går bra ändå. Det skulle ju vara fina rubriker faktiskt: "Vi klarade oss utan banken"

Ha det gott! /Thomas
Svar från Benganbus 2012-04-21 09:41
Några små butiker/företag i Gnesta verkar klara av att stödja den lokala kulturen med 500 kronor per år!
Men ett stort svenskt bankföretag talar här om att det har dom minsann inte råd med!
Inte så smart jobbat,
tycker i alla fall jag! ;)
/B