The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1581 / Att åka på retreat!

 

 

 

 Grövelsjön

 

Under en fjällvistelse hinner man ofta med andra saker än det "normala", tex att läsa en del,  både medhavd läsning och läsbart som ofta finns i hus man hyr. Medhavd läsning den här gången var några nummer av Forskning & Framsteg samt en populärvetenskaplig bok,  samt att jag även ställt om DN så den kom på eftermiddagen till huset "Sparven" i Småbruket Västerbäcken i Grövelsjön.
Dessutom fanns det i stugan en del veckotidningar.

Vad har det här med retreat att göra då?

I det här veckotidningarna finns det ofta en del läsning,  och då och då hur man skall "hitta sig själv" i dagens stressade värld, tex via kurser, eller reportage och liknande.

Jag har fjällvandrat några år och även vandrat på en del andra ställen, tex längs sandstränderna runt Skanör/Falsterbo på sena höstar och tidiga vårar, och vi som vandrat där har skämtsamt sagt att vi skulle ha kurser i sådana här vandringar och kalla dom "Föryngringsdagar vid havet!"
Eller i fjällen!

För jag tror, och vill även påstå, att vi människor är från början vandrare! (Och nyfikna upptäckare)
Och vi mår bra av att vandra, eller flanera, och fundera och titta på saker och tala om saker som man hittar under sin vandring, och även gå och samtala om andra, kanske även djupare saker under den här vandringen.
Man behöver man inte vandra till Santiago De Compostela eller upptäcka Nordostpassagen, utan det kan ibland räcka med mindre "vandringsupptäckter" för att hitta något som känns bra och intressant!

Nu fattar ni nog vad jag e ute efter va!?  ;)

En veckas fjällvandring, men det är ingen fällexpedition jag talar om, utan dagsturer med inlagd "kvällsvila" från tex Tv och massmedia, typ Fejan, Fotosidan osv ;)  Det tror jag kan vara ett bra och ganska enkelt alternativ till en Retreat-kurs!  :)

Och det går faktiskt att föra mycket intressanta existensiella samtal även under dagsturer i fjällen!  :)

 Och det går även att fota med annat än det digitala! Inte alltid kanske, men som som en semesteravkoppling kanske?   ;)

De va det om att åka på Retreat! :)

/Bengan

 

Ps. Roffe va såklart med och fick leva ett riktigt hundliv!  Och han va trött på kvällarna, inte bara fysiskt utan även mentalt av alla saker han upptäckte och såg under dagarna!  (Saker som vi människor ofta inte ser eller har en aning om)

 

 

The Call of the Wild

 

 

Inlagt 2012-06-30 13:51 | Läst 9637 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
jag håller nog med dej om att hålla sig borta från allt det där du skriver om är nog nyttigt det blir liksom för mycket framför data och annat när man istället kan njuta utomhus och umgås med varandra=)
mvh
peter
Håller fullständigt med! Jag och min sambo har vid några tillfällen varit på Vancouver Island och bott i ett hus som ligger mitt ute i vildmarken. Det fina med stället (förutom fantastiskt dykning) är att det finns ingen täckning för mobiltelefoner och inget internet. Befriande härligt och äkta semester blir det. Vi ska dit i augusti igen.

Njuter av din första bild idag och gläder mej med den trötta jycken som också fick en höjdarsemester.

Hälsningar Lena
Håller helt med; känner igen detta. En motkraft till stressig urban vardag.
- Hawk
Det låter som du haft en ordentlig batteriladdning. Möjligen är det Roffe som nu behöver en, för att sortera alla intryck. :-)