The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1804 / Många fina fynd på den LP-fotoauktionen!

 

 

 

 

Här är det Roland på LP-foto som pekar med hela handen!

Vet inte hur många av er som varit på LP-Fotoauktion, men jag har varit där ett antal gånger, och det är ofta mycket intressant. Och det finns inte bara gamla grejer på auktionen, så akta er! 
Tror första gången jag va där de va för en dryga femton år sedan. Och nu när jag sitter och sortererar några negativ/positiv, så hittar jag några bilder från en intressant LP-auktion 2002.

 

 

 

Den här auktionen va litet speciell, då det i stort sett va objekt från en enda samlare som fyllde hela auktionen. Dryga 550 objekt kan det nog ha varit.

http://auktion.lpfoto.se/auk/w.ObjectList?inSiteLang=SWEDISH&inC=LP&inA=02-09-08

 

 

 

Och kamerasamlaren heter Joakim Milder.  Joakim ingick då även i den eminenta lilla klubben CKC. Contax Kiev Club!  :)  Vi va fyra stycken medlemmar i klubben,  Joakim Milder, Peter Hennig, Lasse Wigren och jag som då och då brukade samlas för att utbyta erfarenheter och visa upp våra prylar för varandra! :)

Å Joakim samlar inte bara kameror! http://sv.wikipedia.org/wiki/Joakim_Milder

 

 Här syns en del av Lasse Wigren, och så Peter Hennig och Joakim när vi tar en halvtidsfika under auktionen 2002. Man tar en paus då man kört igenom ungefär halva utropen, då hinner man ta en språngfika på ett näraliggande fik!

 

Och nu året 2002 skulle Jocke göra sig av med alla sina prylar! Så sa han då i alla fall!  Å det va en hel del unika och spännande grejer! Så LP dukade upp Jockes prylar på en enda auktion. Nu har Jocke ett litet försprång vad gäller att samla på sig prylar då han reser mycket i "tjänsten".  Reser man över en ganska stor del av världen, och då är det alltid lättare att hitta udda prylar.

 

 Och ett antal uppköpare från utlandet kom också till den här auktionen 2002 såklart. Och om jag inte missminner mig så är det Peter Coeln, som bla håller i WestLicht Photographica Auction, som här gratulerar Joakim för den fina auktionen. 

Så vare med det!

/Bengan

 


Ps. Jovisst ja, jag tror jag köpte nå'n liten grej också, om jag inte minns fel...  :)

 

 

 

Inlagt 2012-10-22 08:31 | Läst 3824 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Bra bilder. Klara färger!
Jag har varit på en enda auktion. I somras. Det var intressant! Satt bredvid Ulf som noggrant skrev upp alla slutbud i katalogen. Jag lämnade när jag hade köpt allt jag ville ha. Kufarna var fler än de som såg normala ut =) Det satt en hel del ute i världen också och bjöd. Hur de såg ut kan man bara gissa... Det är nog ett speciellt släkte de där samlarna =)
Oj vilken nostalgitripp Bengan! Och ändå är det ju inte så länge sedan. Jag ser inte ledsen ut för att bli utsatt för min herres Street Photography!
Kul att få ett ansikte på Jocke!
Jag har handlat av honom på Tradera, och hans namn är med här och där i skivhyllan hemma också. :-)
Trevlig läsning och kul att det existerar! Har läst lite kort om det tidigare men det här va ju kul!
Och vad läckert med Auktionskatalogen "16", med Contaflexen och Cognacen... Fotografer, ett livsnjutande släkte? I en eller annan form så tror jag på det. //Peter
Designen på de italienska mätsökarkamerorna Ducati, Gamma, Sonne, San Georgio och Iso verkade innovativ i jämförelse med Leica. Har inte Hasselblads nya Lunar-kamera fått italiensk design?
Tre år tidigare köpte jag på LP:s auktion en Rolleiflex från mitten av 40-talet ca. Den fick lite service och rengöring av en duktig instrumenttekniker på Ångströmlaboratoriet i Uppsala innan den ville "starta" och sedan dess har den gått. Det blev en gammal Mamiya mellanformatskamera också. Vid den auktionen närvarade en utländsk köpare som ropade in massor med Leicor.

/Torbjörn