The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1812 / I kväll tömde jag ett antal disketter med digitala bilder från runt år 2000!

 

 

 

 

Tullinge flygfält år 2000  Piper Cub

 

Förr i världen lagrade jag en del digitala bilder på så'na där Floppydiskar ni vet, på 1,44 MB, och har haft disketterna liggande i några lådor under åren. Och börjar väl känna att nu är det dags att kolla vad som jag lagrat och om det finns nå't kvar och försöka plocka ut de bilder jag skall spara, för snart går väl inte diskarna att läsa. Så det va bara å stoppa in en efter en i datorn och kolla vad som va på dom! Och det låter litet speciellt när bilderna tickar fram. Och så blir  det en nostalgi-tripp såklart, å då e det svårare att kasta bilder, tyvärr!

Kameran va på den tiden en Olympus Camedia på 1,2 MP. (Tror den kostade c:a 9000 1999)

 

 

Vi rundar Sandhamn på c:a 300 meters höjd år 2000

 

 

 

En bild på professorn, jazzmusikern och tillika kamerasamlaren, Joakim Milder c:a år 2000

 

 

 

Det här är inte mina objektiv tyvärr.....
Men en liten fin samling maskerade Sonnarer e det i alla fall!

 

 

 

En Kiev på besök i Grövelsjön år 2000

 

Fler bilder kommer nog vid ett senare tillfälle!

God natt!
/Bengan

 

Inlagt 2012-10-29 20:28 | Läst 5804 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Kul att kolla igenom gamla bilder. jag håller precis på att titta igenom mina dia.
-affe
ps. hittade några dvd med bilder och två av fyra var redan förstörda efter 10 år, tacka vet jag negativen.
Vad kul att få se dessa dina bilder. Jag fick ett gott skratt när jag såg samlaren för jag känner igen den sortens fotografer som har mer prylar än bilder. (jag vet intet om din kompis förståss).

Jag håller också på att rensa och rensa. Jag brukar nu kasta alla digitala bilder med en gång. Synd jag inte gjorde det så fort jag blev med sådan kamera.
Ha det bra i rensningens tider
Gun-Inger
Trevliga och bra bilder!! Jodå, funkar ju utmärkt att plocka fram gamla bilder, digibilderna från förr blev ju också bra bortsett från att pixlarna var få.... och sen är det ju så kul att rota i sina "bildarkiv" också! Mvh. Johan
2012-10-30 11:28   Gunte leiswall
Olympus Camediaserien var ena riktigt bra maskiner, frugan har nog avverkat 3-4 stycken ( begagnade)

och det syns ju på dina rutor. Speciellt blixt och närbilder tillsammans funkade väldigt bra.
/G