The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1847 / Calatrava 5196! Å nu också med spännande bilder! :)

 

 

 

 

 

 

 ESTRAGON: What a day!   (En replik från Samuel Becketts Godot)

 

 

Ok, idag e en sådan där dag igen, två plusgrader och regn, som snart övergår i blötsnö, men då får man hitta på nå't inomhus! Skall strax stänga av pelletsbrännaren för att aska ur brännaren och pannan, se'n blir det koll på några elbolag för att hitta nå't bra elavtal, och innan dess tänkte jag titta i instruktionsboken för Nikon F4, men hittade något annat, en bild på en Calatrava 5196.

 

 

 

 

Calatrava e ett namn på en Patek Philipphe-klocka, å när jag arbetade som guldsmedslärling/
guldsmed en gång i världen, så fanns Patek Philippe även då. Och jag gick och va litet sugen på en PP, men jag tror den billigaste på 1950-talet låg på 15-20.00..? Så det fick bli en Omega Seamaster, självuppdragande, i stället! Och då jag arbetade som guldsmed, så skulle ett "metallarmband" sitta fint på klockan, och då klockan va silverfärgad så blev det ett egengjort Bismarcksarband i silver. Tunga grejer! ;)

Så gick nå't år, och jag va på sjön ett tag, och båten lade till i Lissabon, och mina pengar va slut. För vi hade nog angjort ett tjugotal hamnar i Medelhavet innan, så det blev att sälja klocka med armbandet. Nu fick jag nog ut ungefär vad jag givit för det hela, utan arbetskostnad, då jag ju hade gjort armbandet själv.

 

 

 

Och nu hittar jag alltså en liten svart "katalog" innehållande Patek Philippe-klockor bakom Nikon F4:as instruktionsbok. Den här katalogen e nog en tjugo år gammal, så det har nog kommit nå'n ny modell efter Calatrava 5196.

Den här Calatravan e också väldigt snygg!
http://www.patek.com/contents/default/en/5123R_001.html

Jag gillar sådana här diskreta klockor, med läderarmband! Som den klocka som skymtar på bilden ovan!  :) Den klockan fick jag när jag fyllde femtio år av min fru!

Ok, slut för idag, nu är pelletspannan klar, och så har jag uppdaterat bloggen med bilder!

/Bengan

 

 

 

Roffe e ingen vekling vad gäller väder, han hänger på utan att tveka. Men nu ligger han här efter både uteblöta och se'n en liten avduschning, och kolla frillen uppe på pannan på honom!! :) :) 

 

 

 

Inlagt 2012-11-27 13:42 | Läst 7294 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Klockor, ja det blir aldrig fel! Mitt ex höll på att bli gaaalen varje gång vi bilade hem från alperna och stannade till i t ex Zürich. Kunde springa från trottoar till trottoar för att kolla in klockor, inte nödvändigtvis dyra men...
Snygga PP, gillar nog den i din katalog bäst, även om jag gärna skippat "minutprickarna".
Och Roffe ser ut att ha gått en kurs i "agility modelling".. :) den blicken, husse..... :) //Peter
Klockor är kul och Calatravan är jättefin, jag äger ingen men skulle gärna vilja ha en.
Just nu har jag en Porsche design 6612 på armen, eftersom jag har ganska många klockor så byter jag efter vilka kläder jag har och beroende på vad jag skall göra. Jag har en Jaeger LeCoultre i samma stil som Calatravan, förutom den så har jag även Breitling, Cartier, Maurice Lacroix, Nubeo, Rado samt ytterligare några klockor.
Var klocka har sin tid.
man har nog roligare mää hundar än klockor :)
Jag la av mig klockan till semestern förra året och har inte satt på mig den sen dess. Det finns så många andra som håller reda på tiden att det inte behövs någon. Livet har blivit lite lugnare, tycker jag.
Klocka är en av få manliga assesoarer. Vi kör inte med så mycket smycken, inga dyra handväskor eller skor med röda sulor. Men en juste kamera på axeln och en lika juste klocka på armen, "dä ä mitt liv dä"! Jag köpte en Breitling för 21 år sedan. Den har jag nog till låns från min son. Det är väl det enda trista med en juste klocka, man får inte byta. Annars skulle jag vilja ha en tunn rektangulär klocka i gulmetall. Gärna quartz, så att den går rätt. Man får trösta sig med att köpa nya kameror med jämna mellanrum. /Hans
Trevliga bilder och text,fyller själv 50 under året så man kanske ska önska sig en klocka av frugan.