The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1955 / Har man en krävande hund så har man! Och i dag blir det mycket Roffe!

Krävande och krävande, han vill i alla fall ut på gärdena två gånger om dagen säger han, då får han väl det! Som förälder har man ett ansvar! Men vi går såklart även någon runda nere i byn, så han även får morra litet åt några andra hanhundar! Vi tar bilen till gärdena, körtid c:a 7-8 minuter. I går va det ett superhärligt vårvinterväder! Snötäckta fält så långt ögat når, fält som man kan gå på, då det e en hård botten! Roffe säger att det är viktigt med öppna landskap! För honom alltså! På eftermiddagen blev det litet mjukare i snön!

 

"Hallå! Playtime!"  Roffe har den här blåa grejen med sig, även kallad "Gisen"! Här kollar han så den lever! Den skall pipa när han biter i den! Det händer att den här pipgrejen går sönder, då e det inget kul längre, eller att svansen lossnar på "Gisen". Då blir det en emergency-utryckning till hundbutiken!! Å visst borde man väl kunna göra den här "Gisen" av en så'n där kevlar-fiberplast? Ni vet det där man gör skottsäkra västar av!

 

Jag kastar "Gisen", han hämtar den, men innan jag får den tillbaka, så "dödar" han den några gånger! Man kan få iväg "Gisen" ganska långt om man håller den i gummisvansen! Det blir som ett pisksnärtskast!  :)

 

Roffe håller den i svansen och slänger den fram och tillbaka så det smattrar i huvudet! De smattrar i huvudet på Roffe alltså!

 

Här e en bild till då han slänger "Gisen" fram och tillbaka! Och det går fort det här! Det brummar när den här "Gisen " ligger som ett elektronmoln runt huvudet på Roffe! De här e en jaktinstinkt. Så här gör han i fjällen då han träffar på en lämmel.

 

"Fånga i luften, lätt som en plätt Husse!" Ibland fintar jag honom, och får honom att kuta åt fel håll!  :) :) :)  Ursäkta mej Roffe! Han ser inte var "Gisen" hamnar i snön, och sedan styr jag honom i alla fall med tecken och rop till rätt nedslagsplats. Han fattar mina tecken bra!

Vi hinner såklart även stämma av tillvaron litet. Roffe sa igår att han behöver nog en större gård att kuta på, han e ju en stor Gårdshund nu! "Skall vi kanske köpa en hästgård för din skull" sa jag? "Nä, en hundgård" sa Roffe, "jag e ju en hund!"  Ok, de va så det va, sa jag...

 

Sedan en avslutande porträttfotografering. Han sitter blickstilla där jag sätter honom, för han vet att han får godis se'n!  :)

 

"Hallå! Vad hände me dej då? Va tyst du blev!"

Annars så e det rätt lugnt på Gnestahöjden, vi har en viss sjöglimt nu när inte löven e i vägen. Å Roffe tappar vinterpälsen, eller vad det är för päls, så dammsugaren får gå varje dag. Men han verkar inte märka det, att han tappar en del päls alltså.

I dag blir det litet takskottning då sotaren kommer på fredag. Trodde dagsmejan skulle fixa takskottningen åt mig, men den delen av taket låg i skugga. Annars e det inte så mycket att rapportera, dagarna går, ungefär samma dagsprocedur för en pensionär!  :) Fika, läsa DN, skriva en blogg, ut med Roffe, handla, snacka med föreståndaren på Konsum, diska, ta en påtår, snacka med förståndaren på Bolaget (nya ölsorter kommer 1:a mars) hem å läsa DN igen, bära in pellets, ut med Roffe, fixa litet på huset inomhus/utomhus, snacka med grannen och så middag litet läsning och så ut med Roffe innan sänggående! Roffe säger att det e friskvård för oss att ha honom. Även om det kan vara litet segt ibland beroende på vädret, så får jag nog hålla med honom...

Jovisst ja, har också levererat ett tjugotal bilder, samt skrivit ett medborgarförslag till Kommunen om att modernisera ett fint konstgalleri, funderat på fotografer till Gnesta-Planket och kollat igenom en del negativ, jag har en hel del negativ kan man nog säga, jag har ju fotat sedan 1959, så jag kunde nog slå mig till ro och gå igenom min negativ i stället för att fylla på med nya bilder! Så det kan nog vara nå't att fundera på för er som läser det här, de e lätt att fota liksom, men sedan kommer "eftertankens kranka blekhet" som han dansken sa! Och det gäller att passa på med arkivarbetet innan den riktiga fotosäsongen börjar, för då blir det mycket mer fotograferande, tyvärr!   "Ursäkta mig Roffe, de va litet fel sagt! De e riktig fotosäsong nu också när jag tar bilder på dig, helt klart, ursäkta!"

Nog för idag!

/Bengan

 

Roffe lägger sig så här varje gång efter förmiddagsturen. Och det här är en äldre bild,  men det såg ut så här i går också! Se'n börjar han snarka litet, som vanligt, då puttar jag på honom så han vänder sig på mage! Inga nyheter liksom! :)

 

Inlagt 2013-02-28 08:11 | Läst 8429 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Härliga vinterbilder med härlige Roffe. Det här inlägget uppskattade han säkert. Jag gjorde det i alla fall. :)
Svar från Benganbus 2013-02-28 12:51
Tack för det Rei!
/Bengan
2013-02-28 08:57   Maud Probst
Härliga bilder och rolig text att följa med i! "Sånt är livet" och det verkar vara en fridfull tilllvaro
Hälsningar Maud
Svar från Benganbus 2013-02-28 12:50
Tack för det Maud!
Nåja, de va mer ordning på arbetstider och raster när jag jobbade!
Men det finns många och stora fördelar med det här livet!
/Bengt
Hej Bengt - så vet man dig igen.
Gemytlig, lugn humor och roliga bilder. Jag är ett fan.
m.v.h. Erik / DK
PS. Lite pinsamt för mig, men vem är dansken?
Svar från Benganbus 2013-02-28 12:47
Hej Erik, och trevligt att du läser bloggen!
Björn i kommentaren nedan har redan svarat!
De va ju de här dramat där en Dansk prins va inblandad du vet! :)
Mvh från Bengan
Erik Madsen 2013-03-01 10:14
För Bengt och Björn: Det pinsamma fortsätter. Min Shakespeare och Hamlet kunskap är inte så stor. Jag vet dock frasen "att vara eller inte vara, det är frågan" (på engelska: to be or not to be). Tack för undervisning :-)
m.v.h. Erik / DK
Man får nog kolla dej ibland fast du är beläst.
Uttrycket kommer från Shakespeares Hamlet och lyder "Så går beslutsamhetens friska hy i eftertankens kranka blekhet över". Du har påverkan på dina läsare, jag har skaffat en OM2 och lite gluggar. Hade bara råd med en OM10 i min ungdom och den gav jag bort i oförståndig generositet. Nu är jag orolig för att jag kommer att skaffa hund. Gör jag det får den heta Bengt.
Svar från Benganbus 2013-02-28 12:57
Den här som verkar vara beläst, kan vara en så'n där Potemkin-kuliss! ;)
Så jag är helt med på din linje, man skall kolla ev solochvårare! :)

OM-kameran e fin! Och att konstruktören själv hade fotat med Leica
och ville gör en Leica-liknade spegelreflex, gör det hela ännu mer spännande!

Det där med hund e en speciell historia...
För mig i alla fall.
Jag trodde såklart att det skulle vara trevligt med hund,
och ta små promenader med den,
och kasta litet pinnar, osv, osv... ;)

Nu vet jag något helt annat!
Det har blivit en säregen, och djup känsloupplevelse för mig.
Och hoppas såklart att Roffe trivs med sitt liv hos oss!
En riktigt bra polare Roffe, kul att hänga med på hundpromenad utan att behöva anstränga sig själv ibland. :)
-affe
Svar från Benganbus 2013-02-28 20:45
Och det va tack vare dig Affe, som gör att Roffe finns hos oss!
Du tipsade att det fanns nå't som hette Dansk/Svensk Gårdshund,
det hade vi ingen aning om för sex år sedan.
Och nu är Roffe hos oss! :)
/B
Ps. Roffe hälsar och tackar också!
Du har fått roliga bilder på Roffe. Och visst är det friskvård att ha hund. Både för kropp och själ.
En bra text har du också fått till.
Hälsningar
Jon Anders
Svar från Benganbus 2013-02-28 20:53
Tack för det Jon Anders!
Det är friskvård på många sätt! :)
Roffe känner igen vägen vi åker till gärdet, och börjar yla redan när jag svänger åt det hållet nere i stan.
Men jag ber honom att hålla litet låg ton när jag kör, men när vi svänger in på den sista grusvägen,
då säger jag varsågod!
Då börjar Roffe skälla och yla, och jag stämmer in med tex "O sole mio!!
De e också friskvård på nå't sätt! :)
Hälningar Bengan
Charmiga bilder på Roffe och rolig text med mycket humor. mvh/marie
Svar från Benganbus 2013-03-02 08:46
Tack!
Mvh Bengan