The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1990 / Gör din grej liksom, å funkar det inte, så kanske det inte e din grej, att bli berömd fotograf?

 

Moria


Många har nog tankar på att bli en berömd fotograf! Och hur skall man göra då? Jag tror att man skall göra sin grej, alltså fota det man gillar och det ämne man behärskar! Också fota i ett ämne man känner för. Som man kanske brinner för! Sedan tror jag att långsiktighet är viktigt, och envishet. Men det här med långsiktighet och envishet kanske ev kan vara en bristvara i dag...?

Men jag tror i all fall att man skall borra sig vidare i "sitt ämne"! Det ämne som man gillar! Och man skall inte bry sig om vad andra tycker, inte så mycket i varje fall, för skall man tillfredställa alla, eller ta råd av en massa olika människor, som säger att dom har det rätta svaret, även under tex "bildkritik"  ;)  så kan det bli ett ganska utslätat fotograferande, och det blir ingen berömd på! ;)

Och kör man så här ett antal år, envist på sitt eller i sina ämnen, men ändå inte blir berömd, så kan det faktiskt vara så att fotografin kanske inte e min grej, eller en grej att bli känd och berömd på i alla fall?

Men man kan faktiskt göra saker för sitt eget höga nöjes skull också, och det tror jag många glömmer bort i "kändishetsen"! Att ha kul och trevligt med sitt fotande! Eller ha kul med sina kameror! Även om nå'n konformist har synpunkter på det här med att ha kul med kameror och inte fota så mycket! ;)

Så att ha kul och trevligt med sin grej, det tror jag e det viktigaste! Bara det kan leda långt!
I vissa fall så långt att man tom kan bli berömd, men det får man väl ta på köpet! :)

/Bengan

 

Vilse i pannkakan

 

 

Inlagt 2013-03-26 08:26 | Läst 5739 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Om man lyssnar på de som verkar veta när det kommer hur man lyckas i livet så säger mer eller mindre samtliga att man aldrig ska sträva efter att bli känd, få hög lön, bli rik och så vidare. Det bästa sättet är precis som du skriver att gå in för det man älskar med hull och hår. Det ger riktigt tillfredställelse och lycka. Och inte sällan kan det faktiskt leda till att man blir både känd och högavlönad, om det nu är vad man eftersträvar.
Ju längre man går på en smal stig, ju bredare blir den.

Det finns inga genvägar till en plats som är värd att besöka.