The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1992 / Får be om ursäkt att jag inte hunnit blogga! Eller så e det bara skönt att slippa min blogg nå'n dag!

 

Utsikt över Gnesta från gamla vattentornet

 

 

Tror det va ett hemligt ordens-sällskap som höll till inne i vattentornet...

"De e mycke nu", som vi äldre kommer ihåg från ett äldre Tv-program! Men jag skall inte klaga, i går va det tidig uppstigning för att titta på Gnesta vattentorn invändigt och sedan vad gäller utsikten. Å trappan va intressant! Av trä! Först går den upp längs väggarna till vattentanken, se'n blir det en liten spiraltrappa genom vattentanken! Och så drivor av fågelspillning! :)

Efterv det hem till en nyinflyttad Gnesta-bo för att se på hans utsikt över Frösjön och se på några av hans kakelugnar, sedan SJ-tåg in till stan, det tar 40 minuter, för besök på Naturkompaniet och försök till köp av fällkniv, sedan några bilder inne i Stadsbiblioteket, sen promenad till Ellens över Slussen och fika med Mats Adsten, se'n vidare till Kocksgatan 24 och så hem via SJ för se'n middag vid 20-tiden!
Och i dag nästan likadant, upp tidigt och ut med en snygg brud (min fru) på en snöpulsaskogspromenad med Roffe på en två timmar och se'n hem, och ut igen, och ut igen!!
Men har faktiskt hunnit med att framkallat film, senaste filmen från Kocksgtan och en gammal FP4 utgången 2007 som jag ville kolla om den gick att använda! Och det va inga problem! Har fem rullar FP4 liggande, så det e bara att köra!

Och i morgon kommer släkten, puh! Och då skall jag försökta ta några porträtt!
Ok, vad vill jag säga med det här då, jo att pensionärlivet e ofta en dans på rosor! :)

Ha en fin påsk
Önskar Bengan

Ps. Å litet kul va det ändå vid T-Centralen på kvällen då jag skulle ta tåget hem. Flera av Berlinmur-spärrarna hade egna funderingar om vilka kort som skulle få funka just då! :)  Å den här spärrvärden, MTR,  försökte också med sitt kort, tyvärr så funkade det inte heller så bra! :)


 

 

 

Inlagt 2013-03-28 21:58 | Läst 7529 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Vete 17 om man vågar gå i pension när det blir dags. Ni verkar ha ett så stressigt liv!
Svar från Benganbus 2013-03-29 09:02
De e rena anarkin, men kul! :)
/B
Sett på lite håll är SLs krånglande med spärrarna både komiskt och bedrövligt!

Gamla vattentorn är lite fascinerande. En gång var jag hemma hos några som hade en lägenhet i ett. Jag tror det var på Lidingö. Charmigt på sitt sätt, men makalöst opraktiskt! Och i Karlstad har de (eller hade när jag bodde i Stockholm) något slags konferenscenter i gamla vattentornet. Tack vare en expresshiss funkade det bra. Vet inte om det också fanns bostäder där. Annars tycker jag det viktigaste skälet att bevara dem är att de är trevliga inslag i stadsmiljön. Men att använda dem till något, det är dyrt det! Och, som sagt, inte så jättepraktiskt.
ylva_h 2013-03-28 23:19
I Guldhedens vattentorn i Göteborg finns det ett väldigt trevligt café med fantastisk utsikt. Bra användningsområde för en överbliven lokal!
Ahh... FP4. Fina grejor.
Jag är mycket imponerad av din arbetskapacitet. Måste bero på det övervägda näringsintaget ;)
//H
Faidros i Gnesta 2013-03-31 09:15
Näringsintag...nja...? :)
Som pensionär finns inga bestämda arbetstider, matraster eller liknande!
Man får ta raster när man hinner, och det e inte så ofta, för det e ständigt en massa att göra! :)