The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 1993 / Både Fuji X100 och Contax G2 funkar bra som boxningskamera för mig!

 

 

Den ena kameran är digital, den andra är analog, men de båda påminner mycket om varandra. Jag har börjat se aningen sämre på mitt högeröga, aningen alltså, men tillräckligt för att avståndsinställningen på en M Leica tar litet längre tid, då är AF en bra lösning!

Bifogar några analoga bilder! En har ni sett tidigare. Och bilderna är tagna med Tri-X såklart!

Å så mycket mer va det inte i bloggen idag!
Så ha en fin Påsk, som sagt!

/Bengan

 

 

 

 

Inlagt 2013-03-29 09:01 | Läst 6166 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fina bilder, Bengan!

Glas Påsk! :)
De har hängt upp en sandsäck på gymmet, jag motionerade den flitigt senast jag var där och "ungdomarna" tyckte att det var bra krut i "gubben" :) Det var nästan så att jag kunde höra en suck av lättnad från sandsäcken när jag gick hem :)
Glad påsk!
/Mikael Good
Ps: Här kommer lite påskläsning som jag tror kommer att intressera dig: http://www.cortright.org/locatcru.htm
Bengan, mitt råd som god vän är att du ska ta ett omtag med helt "analog" teknik dvs, filmbaserad kemisk teknik med Contax G2 som ditt huvudinstrument. Alternativet är en digitalkamera som du kanske inte alls trivs med. Och det har du ju redan provat och funnet mindervärdigt.
Fast idag läste jag i en blogg av Knut Koivisto att den nya versionen av Fujifilms lilla kamera X100 S (tror jag den heter) funkar precis så som en analog gatufotokamera ska funka. Och blixtsnabb autofokus.
Jag känner igen problemen med ögonen. Nu har jag opererats för grå starr i båda ögonen. Men behöver läsglasögon - nytt problem när jag fotograferar. Jag ser normalt genom sökaren utan glasögon, men måste ha läsglasögon på för att se resultatet på skärmen (digital Nikon) :-)
Jag kan jo bara vänta och se resultatet tills jag kommer hem och "framkallar" :-)
Glad Påsk från Danmark.