The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2037 / Hur man blir en bra fotograf! Om man nu vill bli en bra fotograf?

 

Trappan 3

Eller, hur blir man e bra fotograf?  Jag har sett sådana frågor till och från i olika forum här på Fotosidan. Då får man börja med att fundera på vad är en bra fotograf? Och kommer sannolikt fram till att de flesta människor, eller fotografer, har olika uppfattningar om vem eller vad som e en bra fotograf! Så då kan vi nog sluta att fundera redan här! Klart, slut, lejontjut! :)

Men, för att fortsätta resonemanget en liten aning, ett viktigt grundpåstående är nog att det tar tid att bli en duktig fotograf! Eller att bli bra! Och att man målinriktar sig! Men visst va Leonardo från Vinci en allkonstnär, men sannolikt ganska unik i det fallet. Och så till en annan, och näraliggande fråga, kan man bli en bra fotograf här på Fotosidan, kanske, man kan i alla fall starta här! Och det är ofta mycket trevligt att vara här!

Som sagt, man kan säkert starta på Fotosidan, men se'n måste man nog gå vidare om man vill utvecklas! Å inte bara blogga, eller lägga upp bilder så kompisarna på FS kan ping-ponga, fin bild! Å du tar också fina bilder! Å den här bilden va fin! Fin bild! Osv, osv! ; ) :)

Men det e inget fel att ping-ponga på Fotosidan, det är ofta trevligt, om det är det man vill med sin fotografering!

Och hur skall man då gå vidare, om man nu funderar på att gå vidare och utvecklas? Den som vill utvecklas hittar ofta vägen själv, de e inte svårt, så det behöver jag inte skriva om här! De här fotograferna känner själva när det e dags att gå vidare, och vet oftast vägen!

Men visst kan man  vara kvar på Fotosidan under tiden, helt klart!  Men för att ingen skall missförstå mig, jag gillar Fotosidan, annars hade jag inte varit kvar här!

/Bengan

 

Roulette

 

 

 

Inlagt 2013-07-17 12:04 | Läst 2813 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Mycket intressant inlägg Bengt.
När jag gick med här på FS (2011) det var på rekommendation av ett dansk medlem i Sällskapet för dansk Fotografi. Han betonade att reaktionar och svar som var här på sidan i stället för på SDF var märkbart högra och bättre.

Om att bli en bättre eller bra fotograf av kommentarerna kan diskuteras. Fin bild" och bra skärpa inte gör något för att bli en bättre fotograf. Jag tror inte det är så illa här som gillar på Facebook. Där jag har lämnat av samma anledning.
Medlem av grupperna har varit en av mina favorit, där du också kan utbyta åsikter och erfarenheter om särskilda ämnen (för mig veteranbilar).

När jag gick här på bloggan var att det finns mer utrymme för skriverier och nu har jag skrivit nästan ett inlägg som ett svar och reaktion på dit indlägg..
Ursäkta och m.v.h. Erik / DK

PS: Jag kan inte svara på dina allmänna frågor - annat än att fortsätta att fotografera och inspireras av andra.
Svar från Benganbus 2013-07-18 22:49
Samma med mig, det va en fotograf som sa: "Kolla Fotosidan, där skall du vara med!" Nu e den fotografen inte här längre, utan har en egen fotografisk blogg med många inbjudna fotografer.

De här med att bli en bra eller bättre fotograf, tycker jag påminner mig om andra yrken! Den som vill förkovra sig, eller hur man skall säga, hittar vägar att göra det på, den som e nöjd med det som är, eller tycker att det funkar som det är, är kvar. Det är nog så man får se det.
Vad gäller Fotosidan så har den fått pris som bästa Community, och det är väl så Fotosidan fungerar fortfarande. Och det e inte alls så dumt!

Så svaret på hur man skall bli en bra eller bättre fotograf, påminner nog väldigt mycket hur man skall bli bra i tex bollspel! Mycket träning i rätt sällskap är nog svaret!
Å andra sidan, kan man vara nöjd med det som är, och spela boll och ha kul som "amatör" eller spela på fritiden eller på badstranden!
Det ena förtar inte det andra!

Tack för en intressant och tankeväckande kommentar Erik!
Med vänliga hälsningar tillbaka!
Bengan

Ps. Det här med "ryggdunkningar", det skall man ha från nå'n som inte känner en!
Eller en som inte vet vem som tagit bilden! :)
Lite skvaller: En väldigt blå Aston-Martin passerade norrut genom Skattungbyn strax efter 13.00 idag ;-)