The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2044 / Gnesta-Planket. Och kommer inte film att tillverkas längre? Och Bloggledighet!

 

Roulette 7.

Såg nyss att Magnus Fröderberg på FS skrivit om Gnesta-planket (jag har varit bloggledig några dagar) och att Fuji lägger ner en del av sin filmtillverkning och att det startade en dabatt här på FS via kommentarerna i artikeln.

Får väl börja med filmproblemet, som nog inte är nå't större problem annat än för några fotografer som inte fotar analogt? Verkar det som i alla fall...? ;)  För det kommer nog alltid att finnas film att köpa, fast i mindre skala såklart!  Alltså, som sagt, information för er som inte fotar analogt! ;)

Vad gäller andra konstiga saker, så satt jag nyss och talade med en 21-åring som samlar på vinylskivor och skulle in till Hornsgatan för att i några butiken handla på sig fler vinylskivor! Visst e det väl också konstigt när det finns så mycket digital musik! ;)

 

Vad gäller Gnesta-Planket, så är det någon eller några förändringar vad gäller deltagarna, återkommer till det och om kameraloppisanmälningar i senare blogg !

 

 

Och under bloggledigheten har jag bara fotat analogt eller kemiskt, som en del säger! Och visat några vänner och släktingar Stockholm under några dagar! Men det har varit en liten udda Stockholmsvandring.  Jag har lotsat vännerna via små nästan folktomma gator från Konditori Valand, in i Stadsbiblioteket, över Observatoriekullen, där vi fikade, och ned via spännande smågator till Riddarholmen, där vi gick genom några små prång för att hitta en nästan folktom utsiktsplats, med sittplats såklart, över Riddarfjärden, och en del annat.

Men vi va tvungna att korsa Drottninggatan vid två tillfällen, men det va spännande det med! Att bara behöva korsa den här gatan full med turister de e en speciell upplevelse! :)

Men som sagt, mera blogg om Gnesta-Planket kommer!

/Bengan

 

 

 

 

 

Inlagt 2013-07-22 11:21 | Läst 2256 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Jag tror också att det alltid kommer finnas film, men nog inte i många variationer och endast i specialaffärer. Så småningom kommer nog mörkrumskopior (silvergelatin) att ingå i kategorien "Ädelförfarande", och de kommer att få ett speciellt värde i konstsammanhang. Det är ju så att de manuella analoga mörkrumskopior av samma negativ inte är exakt identiska, medan digitala utskrifter är identiska "på håret". Ett bevis för det är ju kopior som Ansel Adams har gjort av samma negativ under årens lopp. De är olika.
Jag behåller mina analoga kameror och mörkrumsutrustningen, eftersom jag inte vet om barnbarnen en gång i tiden blir intresserade att själv jobba konstnärligt i mörkrummet. Vid tillfälle skall jag i alla fall visa dem, hur man gör - "just in case" :-)
2013-07-23 08:34   Morgan Larm
Förklara gärna lite om hur spelet fungerar också.
Trodde när jag såg det snabbt att det var roulett, men det var det ju inte.
mvh
Morgan Larm
Svar från Benganbus 2013-07-23 08:49
Tyvärr Morgan, jag har ingen aning om spelet!
Jag får skylla på att det va så länge sedan jag tog bilden, femtio år sedan! :)
/Bengan