The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2066 / De kanske e så, att fototiden börjar när mörkret kommer!? Jag känner i alla fall inspirationen komma!

 

Porträtt på gatan..

Visst låter det litet konstigt att börja få inspiration och känna att nu e det dags, nu när dagarna blir kortare och mörkret bara ökar?


Södra Station

Men jag har svårt för solljuset, som en figur i en saga även har sagt! Men det beror nog också på att jag tycker att bilderna får mer dramatik i sig på kvällar/nätter, tex i sta'n!

 

Utanför Sucken!

Nu e jag inte dummare ;) att jag fattar att det här med mörker, de gör det klart svårare om man fotar natur och fåglar å sånt! Men vi som gillar att smyga omkring i storstadsdjungeln, vår tid e nu!Snapshot 2

Tycker alltså att kvällsbilder på sta'n, med eller utan människor, ger en viss dramatikhjälp i bilden! Och får man litet extrahjälp, så e det väl bara å tacka å ta emot! :)Nattljus

Så nu skruvar jag upp ISO på både digitalkameran och analogkameran, sätter på mig Trenchcoaten och hatten, å går ut på stan! Poolen Night Hawks väntar på fler bilder!

 

Bofills Båge

 

Ha en fin kväll, och håll e inne där det blåser!
/Bengan

 

Ps. Vad gäller blåsten eller stormen som pågår i södra Sverige, så Läser jag just nu på SVT:
"Det e farligt att vara ute!"
Två rader längre ned står det sedan: "Har du bilder eller film från stormen - kontakta oss!"
Inomhusbilder, eller? ;)

 

 

 

 

 

 

Inlagt 2013-10-28 19:03 | Läst 2280 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Spännande och inspirerande blogginlägg. Som nybliven hobbyfotograf har jag till stor del fått för mig att det är slut på det roliga när mörkret kommer. Så länge det inte är stjärnklart givetvis. Trots att jag sett många fina nattbilder så har det aldrig riktigt slagit mig att det faktiskt går att ta sig ut även då. Kanske är det latmasken som hänger ut ur röven som biter tag i soffan bara. Tack för inspirationen, det får bli o pallra sig ut någon kväll när det inte regnar lika illa som det gör nu.

Mvh
Micke
Svar från Benganbus 2013-10-29 08:23
Tack för det Micke!
De kanske e så att det e lättare att fota på "sommaren", ljust, varmt och skönt, å lätt att bära med sig kameran! Kvälls och nattbilder kräver litet mer, det blir i alla fall litet bökigare att fota!
Men plusposten kan vara, att det då kan bli litet mer dramatik i bilden!
Tror jag i alla fall! :)
/Bengan
Även för en naturfotograf har den mörka årstiden mycket att ge. Motiven kanske inte ligger på ett pärlband som det ibland är på sommaren, men när novemberljuset slår till som bäst, är det oöverträffat.