The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2071 / Lugnet är åter vad gäller Sonnar 1,5:an på Leica IIIf!

 

Tidigare va jag litet undrande över ett resultat jag fått vid en tidigare provfotografering efter att ha justerat avståndsmätaren på Leican! Men efter några nya provfotograferingar, två rullar Tri-X gick det åt, så kunde jag konstatera att Sonnar 1,5:an från 1946 (eller 1948) går mycket väl att använda på Leica IIIf! Nu passade jag även på att testa några andra objektiv, Summarit, Jupiter-3 och Jupiter-9, för att se så det inte bara va Sonnar 1,5:an som låg rätt vad gäller avståndet.

Men avståndsmätningen med IIIf är faktiskt litet knepig på nära håll och med en Sonnar och dess höga ljusstyrka, då mätbasen på den här lilla Leican är ganska kort! Men nu vet jag att med nogrann mätning så kan det funka mycket bra! Så nu är det bara att fota! Å litet svårt skall det nog vara att fota, då skärper man sig!

När det går för lätt att fota, ni vet! ;) När man bara kan ösa på med bilder, för det går att göra så, då blir det sällan bra! Och dom stackarna som se'n skall titta på alla de där bilderna, dom sitter bara och suckar och undrar, e det inte slut på alla dåliga bilder snart?   ;) :)

/Bengan

 

 

Inlagt 2013-10-31 19:09 | Läst 4887 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det är roligare att ta bilder än att t hand om dem efteråt. Det är bra när det är svårt och blir färre bilder.