The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2122 / Funkar Contax S att fota med? Första negativen framkallade!

 

 

Contax S, Biotar 1:2/5,8 cm och Tri-X


Den här sextio år gamla och något annorlunda kameran, i alla fall vad gäller handhavandet, funkar den att ta bilder med? Funkar den på ett någorlunda effektivt och praktiskt sätt! Nu är det såklart ljusår, eller hur man brukar säga, mellan dagens digitalkameror vad gäller det praktiska handhavandet och fotograferandet jämfört med en Contax S!

Men jag tycker det går bra! Man lär sig fotograferingsrutinen ganska fort, och vet när det är svårt att fotografera! Å de svåra kommer när man snabbt måste ställa om tiden på kameran tex, eller fokusera snabbt eller om det är skum belysning! Och så gäller det att tänka på att man har inte så många bilder i kameran! Och då exponeringen ofta e litet på känn, så e några alternativa exponeringar bra att göra! 

Men ärlig talat, de här e nog inget större problem för en amatörfotograf? Att det inte går så fort alltså! Så problemet kan vara, å de kanske e litet ovant,  de e att man måste ta det litet lugnare och se'n fundera på hur man skall lösa ett uppkommit problem, och se'n vilka bilder man skall ta! Å inte ta alla bilder man ser alltså! ;) Å se'n e det såklart litet pyssel innan bilderna kommer fram ur kameran!

Så svaret på frågan i rubriken, om det går att fota med en så'n här sextioårig Contax S? Visst går det bra! Och jag själv tycker det e kul!

 

För övrigt fortsätter jag med mitt fotograferande på Kocksgatan 24! Vi får se vad det blir av det? Kanske en berättelse om lokalen och aktiviteterna där! Jag tror det e dryga två år nu som jag fotat träningen på Kocksgatan!  Jag fotade första gången på Kocksgatan 1963, och är nu åter efter några år! ;)

/Bengan

 

 

 

Inlagt 2013-12-04 08:55 | Läst 1794 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Det va ett fint porträtt!! Betydligt snyggare än Contax, Leica, Nikon och Canon... ;) Mer sån't..... :) Och ha en fin dag! //Peter
Väldigt bra porträtt
Underbart att få titta på TRI- X kornet. Kommer ihåg från min tid i Fagersta, att jag en vinter tog en bild av en nästan översnöad gärdsgård. Fastnade då i mina tankar, och tyckte att det egentligen var kornet på bilden, som egentligen var själva BILDEN ! Välkommen med mera KORN !! / Hans
Hon skulle vara lika vacker ,tagen med en gammal rysk lådkamera.
/ Bengt
Youth is a Gift of Art - Age is a Work of Art. Snygga bitar!