The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2144 / Nu har jag i alla fall knåpat ihop en kalender! :) Å så terminsslut på Tårtan!

 

Men så'nt tar tid att göra en kalender! För mig alltså! För jag har för många bilder i för stor oreda! Men spännvidden på bilderna blev bra tycker jag, från 1964 å fram till 2012! Men de e klart, de blev kanske en aning udda kalenderbilder om jag jämför med andra kalendrar jag sett! :)

 

Å så har jag fått en tidigt julklapp. Den här julklappen e litet speciell och givaren e litet speciell, eller udda kanske man kan säga! Förra årets julklappsbok som vi fick handlade om en munk i ett finskt kloster, en riktig kioskvältare, och i år fick vi en bok om vykort!
Visst e det härligt!

Å så har jag själv fixat ett antal vykort eller "konstkort" till försäljning! :)
De e stora pengar det handlar om, tjugo kronor styck!
Ett försäljningsställe i Gnesta tar hand om korten!


Jag berättade tidigare om att jag hade sänt synpunkter till SL att man transporterade människor via en fullsatt buss på motorvägen när Pendeltåget inte fungerade! Folk stog packade i mittgången i en buss som kör mycket fort på en motorväg! Kändes litet som i Indien! Ursäkta Indien! Lika bra att ursäkta det direkt, om någon från Indien läser det här, det kan finnas känsliga personer även där!

Och svaret från SL blev, som om det inte va deras fel att man körde en fullpackad buss fort på motorvägen!  För det var en massa bestämmelser inblandade! Med lagar och andra inblandade aktörer! Men dom tackade att jag hade hört av mig! ;)
Hyffsad retorik i brevet, man sa mycket, men egentligen ingenting! ;) Men det fanns en del motsägelser i brevet man kunde ha tagit tag i för vidare förklaringar! Men har inte tid med det! :)
Då kan man bli nå'n havererad riddartyp liksom, mot väderkvarnar! :)
Men tycker det e konstigt att inte fler reagerar i såna här fall! Men de e klart, det må bära eller brista, men om det skulle hända en olycka, då skulle det bli ett d-ja liv! Då minsann!!
Tycker ändå det känns som litet av utlandet...
Obs, nu nämnde jag inget land!

Annars rätt lugnt i Gnesta, hade väl tänkt sända in en bild till den här Arlanda-tävlingen,
men blev inte klok på bestämmelserna, så det fick vara!

Och i dag så e det sista Ellens för terminen!
Väl mött på Tårtan 15.00!

/Bengan

 

Inlagt 2013-12-18 08:40 | Läst 2718 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Ett märkligt svar från SJ, när de hänvisar till lagstiftningen! Kör man bil, blir det ju böter till varje passagerare som inte ha säkerhetsbältet på.
Trevligt med egna konstkort! Nu vankas stora pengar :-) Men allvarligt talat, så är det trevlig att få ut sina kort på marknaden eller på en utställning.
God Jul!
Wolfgang
ztenlund 2013-12-18 12:20
SL, inte SJ! Utläses Storstockholms Lokaltrafik.

För övrigt gör det rätt liten skillnad med bälten i bussar, som det ser ut nu. Folk struntar i mycket stor utsträckning i att använda dem, trots skyltar som idogt tjatar om att använda bältet. Men man kan få böter i buss också, om det finns bälten. Hur ofta det händer är nog en annan femma... Stående är förstås ett separat kapitel, men jag tycker att det är värt att påpeka att bältesanvändningen är synnerligen dålig på bussar,

Det där med stående på motorväg är inte heller direkt någon nyhet i SL-land. Förr var det ingen som sade något, men de senaste tio åren har det väl varit mer kritik. Man har nog ändå försökt komma ifrån det på de håll där det varit sådant regelmässigt tidigare, men helt har man knappast lyckats.
Fint folk där i Gnesta - kör Mercedes! Kan du inte försöka få en distributör av dina kort i Göteborg också? Jag skulle gärna köpa. Hopplöst att hitta bra vykort.
Bengt

Jag har kollat upp din fråga på jobbet. Jag försöker återge svaret jag fick. Om SL får eller inte får köra med fullpackad buss på motorvägen beror på hur bussen är typgodkänd, är den godkänd för ett visst antal passagerare och stående passagerare samt utan bälte är det lagligt. Se kan man ju diskutera det trafiksäkerhetsmässiga i att använda en sån buss på motorvägen men det är ju upp till SL att besluta om sådant (i varje fall innan det kommer någon EU-reglering inom området).

Hälsningar

/HYB
Svar från Benganbus 2013-12-18 23:02
Hans-Yngve! Tack för det här förtydligandet! Nu fattar tom jag! :)
Ok, jag tycker nog som du, att man kan dikutera det lämpliga att köra en fullsatt buss, fullsatt även av stående, på motorvägen! Min fru, som var med på resan, har åkt buss förr på motorvägen när pendeltågen strejkar, och vid andra tillfällen så va det inhyrda bussar, då sa föraren, nu e det fullt på sittplatserna, inga fler får stiga på!
Det känns som en litet mer tidsenlig transport!
/Bengan
Hade tänkt mig att dyka upp idag på avslutningen men fick förhinder i form av en förkylning. Ha en fin storhelg om vi inte hörs. :)
-affe
Svar från Benganbus 2013-12-18 23:05
Vi hörde om din förkylning, tråkigt på flera sätt!
Ha en fin storhelg du med Affe! Vi hörs!
/Bengan