The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2156 / "Fåfängligheters fåfänglighet! säger Predikaren."

 

"Fåfängligheters fåfänglighet! Allt är fåfänglighet! Vad förmån har människan av all möda som hon gör sig under solen? Släkte går, och släkte kommer, och jorden står evinnerligen kvar...."

 

Har svårt att släppa taget om Leica IIIf, men nu har jag en annan optik, en Jupiter-3 från Zomz. Å varför fota med den här kameran med den hopplösa lilla sökaren? Bra fråga, som det inte finns något bra svar på! :)

Men gick i alla fall en fotorunda med den här lilla Leican i morse för å kolla leget ner'e på byn. Tom satt i en väntkur på regionaltågsplattformen, ensam, så jag gick dit för å prata några ord och tog några bilder! Han e litet knackig just nu, men vi önskade varann Gott Nytt, och se'n gick jag vidare in på Kaffebaren där jag tog några bilder och se'n in på Pressbyrån för att fota litet och se'n när jag kommer ut från Pressbyrån på andra sidan stationshuset, då ser jag....!!!

En liten grop i marken e det enda som finns kvar efter telefonhytten De e väl det som blir kvar efter det mesta, även oss människor också, i bästa fall! ;)

 

Så var'e med det! Men jag har i alla fall tidigare tagit ett antal bilder av telefonhytten, för jag tänkte varje gång jag gick förbi, hur länge?

/Bengan

 

Inlagt 2013-12-28 13:29 | Läst 4721 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Nämn en färg i den svenska flaggan?
Så går det!! Funktionen är att prata skit dagarna i ände - år efter år. Sedan plötsligt en dag, bara en grop i marken kvar... :-(
Det där med att "jorden står evinnerligen kvar" är en rest från de kamelridande kosmologerna ;)
Jorden är i ständig rörelse som alla vet och dessutom involverat i en virvel av annan materia och mörk energi...

Predikaren är förvisso en trött pessimist som postulerar saker och förutsätter en demiurg? som fingerfärdig ordningsskapare. De som tror på detta måste få hållas då bevisföringen för att något inte finns är monumentalt svår att utföra.

Men även med en liten sökare ser man de stora sammanhangen ju.

/H
Svar från Benganbus 2013-12-28 19:43
Kamel...?
Det är kanske det som Jesper Svenbro skriver om!?
"Här färdas Thomas-evangeliet som ett nyfött barn i famnen på en som inte vet vem det är.
Längs koptiskans gamla kamelstig.
Det nyfödda barnet sover i famnen på honom som inte vet vem det är.
Kamelen bär en gungande himmel på ryggen."
/B