The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2158 / Tittade nyss på "Alla är fotografer", Del 5 av 6: Gatufotografiet

 

 

Gatuförsäljare

Jag vet att ligger litet efter i tittande av det här programmet! Men bättre sent än aldrig! :) Men tycker att det var två spännande och skickliga "gatufotografer" med i det här programmet, Jens Olof Lasthein och Magnus Wennman! Och det va intressant att höra de här två, Lasthein och Wennman alltså, när dom talade om gatufotobilder, innehåll och sättet att vara på gatan!

Å så fick Schyffert höra, "Å titta inte i displayen hela tiden.."  ;)

/Bengan

 

Snacks

 

 

Inlagt 2013-12-29 20:53 | Läst 4887 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Lasthein är en grym fotograf. Han har gjort ett par fina böcker. Att se honom vara ett med miljön var nog den största behållningen av den här serien.
Jag har också sett programmen och märkte kommentaren om att inte titta på displayen hela tiden också. Det kunde vi jo inte heller i den analoge tiden.
Jag har börjat att motstå den "dålig vana" - grund i nöd :-) När jag opererats för grå starr. Behöver jag läsglasögon för att se displyaen :-) Och det är för svårt tycker jag.
Gott Nytt År från Erik / DK
PS: Fina bilder. Gillar nr. 1 med ögon kontakten !
Gillar verkligen din ögonblicksbild från fordom.

Den andres blick är föremål för mycket grubblande. Det mest hotfulla med den andre är den andres blick säger Sartre. När hen betraktar mig bedömer hen mig och detta innebär att hen ger mig en fast essens, dvs bestämmer mig som en viss sorts person, som den som är på ett visst speciellt sätt.
Den andres blick handlar om att bli sedd och se sig själv. Vad Simone de Beauvoir dessutom skildrar är förhållandet till den andres blick och i hennes studie, begäret efter den. Det handlar om en önskan att bli sedd av någon annan vilken växer sig så stark att man klyvs itu: man blir både subjekt och objekt, man är både den som iakttar och det som iakttas, man internaliserar den andres blick så att den blir en del av ens eget medvetande.

Kanske ingenting önskvärt för den undflyende gatufotografen.

Gott Nytt Kalenderår!
Hans
62174 2013-12-31 17:14
Mycket intressant analys Hans! Ditt inlägg måste jag tänka över litet ytterligare innan jag kommenterar det.
Se det som en uppskattning!