The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2195 / Snölås på! Och en " Leicaoptik! ** Och åter från tundran kl. 10.10.

 

- Nu börjar det likna nå't, sa Roffe, när vi va på gärdet igår!
- Hurså, sa jag? 
- Jo nu öppnar sig vidderna liksom när det kommit snö, sa Roffe! 
- Ok, då fattar jag vad du menar, sa jag!

Se'n öppnar sig en del överaskningar också, nedåt alltså, diken blir översnöade, som gör att man plötsligt kan sjunka ned en halvmeter i snön bara så där! Å då e det bra med snölås på!

 

Vad gäller insnöad på en optik, så e det den här gamla Sonnaren som det gäller, eller som i det här fallet en kopia eller replika! De här e nog en av de sista årgångarna av Jupiter-3, gjord 1988. Snygg i svart till en svart Leica M6! Och optiken funkar skärpemässigt mycket bra! Har testat mot tegelvägg! :)  Och optiken kostar inte så mycket heller!

* Uppdaterat!

Är åter i stugvärmen efter första pinken med Roffe! Å de va bra vind på gärdena, de blev huva på, ett tag också! Och så va det perfekt med snölåsen. Trodde jag hade hyffsad koll på ett krondike, men inte tillräckligt, så där gick jag ner mig, men det gjorde inget då jag va helt snösäker tack vara snölåsen!

Hundväst och snölås!
Snölåsen e från den tidiga Telemarkstiden! Ett par Lederskor från Asolo, ett par Atomic-skidor från Platou Sport i Bergen, och en Rottefellabindning! De blev vurpor på fjället det, men med snölåsen så fick man inget snö i skorna! :)

Roffe agerar som en delfin på gärdet, han kan inte springa som han brukar, utan måste hoppa fram! Kan nog tänka mig att det e litet jobbigare än vanligt!

 

Vi gick i lä av några åkerholmar på hemvägen, för det blåste bra! Och så såg jag att vägen höll på att driva igen där bilen stod, och då e det onödigt att vara kvar här, så det va att komma till bilen snarast för hemfärd!

Nu påtår! :)
/Bengan

 

 

Inlagt 2014-01-29 08:20 | Läst 5323 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Lätt att bli insnöad på gamla Sonnar 1,5. Jag blev det redan i slutet av 1960-talet. Vilken historia det objektivet har, vilken nimbus! Helt naturligt i sammanhanget är många av mina bästa bilder tagna med Sonnar 1,5/5cm T.
På något vis är det djupt tillfredsställande att ett objektiv som beräknades alldeles i början av 1930-talet, håller så väl än i dag. Sedan har vi ju även den moderna varianten i Leicabajonett C-Sonnar 1,5/50mm T* - som med all önskvärd tydlighet visar att konceptet håller.
2014-01-29 10:33   Snaut
Ja, Sonnar. De är också mina favorita. C-Sonnar på Zeiss Ikon, tillsammans med C-Biogon som är helt enkelt ett litet och fantastiskt objektiv! Ryska gluggar har jag också, på Kiev II, men inte f 1,5 versionen tyvärr. Jättetrevliga är de fast min 35mm Jupiter inte håller måttet jämfört med Biogon. Men allra finast är min 180/2.8 för Pentacon Six. Man blir sugen att gå ut och fota...
2014-01-29 10:40   Nils-Erik Eriksson
Spännande det här med rysk optik. Jag använder ett Helios-44-5 58mm/2,0 med gängadapter på den så smått begabbade Canon Eos M. Kameran är mycket bra efter installationen av den senaste programvaran
Bilderna blir med detta objektiv riktigt bra så det är en inspirerande kombination
Med bländare 8 och oändlighet så tecknar objektivet väldigt fint över hela bildytan och skärpan är också mycket bra dito. Du har ju själv prisat denna optik under recensioner på fotosidan i nådens år 2004,eller?
Hej,
Ni matchar i rött. Mycke klädsamt.
Klapp till Roffe
Bob
Den där svarta J-3:an satt ju som en smäck på M6:an. :-)