The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2340 / Att inte hänga med i tiden riktigt! Eller...? ;)

 

Men det går ganska bra ändå att inte hänga med! Det känns så i varje fall! Även om jag måste skriva och berätta om det i en blogg! ;) Men de e ju så här med en blogg, man "redovisar" ofta vad man gör och tänker! En slags daglig liten CV! Och efter vad man skriver i bloggen, så blir man bedömd! :)

Men vad gäller att inte hänga med, så gäller det fotograferandet alltså! Eller varför jag inte har så många nya bilder i bloggen! Jag har bestämt att dra ned på det digitala fototempot igen, och fota mera analogt! Om det nu kan intressera nå'n annan än mig själv?

(Och den som inte e intresserad av det här, den e ju redan i en intressantare blogg, så det e lugnt!)

Å ni som e kvar här i bloggen,
och för att återknyta med att inte hänga med, så tog jag bara tre bilder i går!! Och det dröjer tills dom e framkallade! Ni fattar va! Totalt otidsenligt fotande! Men ganska kul! :)

Hur som helst, hur Ni än fotograferar, ha en bra fotodag!
/Bengan

Ps. Det e den här kameran med optik som e igång igen! Sonnaren lockar!

 

 

 

 

Inlagt 2014-06-03 08:37 | Läst 1892 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Konduktören verkar inte riktigt ha hängt med i tiden... ;)
Det går att dra ner tempot även digitalt, om man tänker sig för.
Ha det så bra./J-O
2014-06-03 11:12   Nils-Erik Eriksson
En bra bild från en kanske för evigt svunnen epok. En berättande bild på konduktrisen, som verkar vara på väg med att ta betalt av damen vid dörren, som i sin tur kanske letar efter börsen
Tyvärr, så har jag inget mörkrum mer, vilket i viss mån påverkar det äkta fotot och bildskapandet, för egen del/ NE
Analogt fotograferande blir nog snart inkluderat i det som kallas Ädelförfarande. Till analogt fotograferande tillhör, tycker jag, att man inte bör lägga filmerna i kylskåpet i väntan på framkallning någon gång, utan framkallningen skall ske omedelbart. Det är ju så att negativbilden är latent och försvagas, när tiden går.
Trots det ligger där fortfarande 2st oframkallade filmer i mitt kylskåp sedan några månader tillbaka.
Det gillar jag inte, så jag har sålt min Hasselblad och från och med nu blir det bara digitalt.
Att fotografera digitalt passar mig bra på grund av att jag får fram bilderna direkt efter en utflykt, vilket är kul eftersom känslan fortfarande finns kvar.
Vill jag känna doften av framkallare och fix, och vill jag känna passionen för mörkrumsarbete , så har jag många pärmar gamla negativ att botanisera bland, och många av dem är inte ens kopierade.
Så får det bli!
Hälsningar
Wolfgang