The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2355 / Märk världen! Läsning alltså, även i dagens DN! Och en del annat!

 

 

Pressbyrån 06.15..

Informationssamhället står för dörren och lovar att lindra många av då plågor som tidigare fanns, tex hunger, fattigdom osv, men informationssamhället står inför en annan fara, bristen på information! Människor som har förmågan att bearbeta miljontals bitar i sekunden, hanterar nu bara några få bitar via en dataskärm! Ungefär så här skriver Tor Nörretrander i sin bok, "Märk världen"

Läste också Hanna Fahls krönika i Kulturdelen avDN, "Hur mycket människa måste man vara för att kunna chatta ordentligt?" Hanna kommer även in på filmen "Bladerunner", och "Turingtestet", och hur en psykolog chattade med ett datorprogram flera månader innan han anade oråd.

I filmen Bladerunner, finns en intressant kortdialog, som jag tror kanske många missat, Rachael frågar Deckard, "Har du gjort testet?" (Det handlar om Voight-Kampff-testet, som det heter i filmen, där man avgör människa eller replikant)

Och mera i DN, så läste jag att vi får en kvinnlig biskop! De va på tiden, för om det handlar om Jesus, så hade ju Jesus både kvinnliga och manliga lärjungar! Och en av männen blev den första biskopen, tyvärr så blev det sedan bara män några tusen år framöver.

Världen är märkvärdigare än vi tror!

För övrigt jobbar jag med Gnesta-Planket! Tex betällning av affischer, tid då information om Gnesta-planket skall stå på reklamtavlor (infarter mot Gnesta) kontakter med olika tidningar, nästan daglig koll av utställningsytorna! :) Kontakt med kommun för städning på baksidan av godsmagasinet, och så måste jag nog börja titta på några egna bilder att sätta upp också! Men tycker ändå jag har hyffsat koll på det hela! :)

Måste sluta nu, det står en hund och buffar på mitt ben! Han har även lagt ett koppel på golvet! Så det blir till att försöka förklara för honom, att vi varit ute för en timme sedan, och få honom att vänta någon timme till! Annars rätt lugnt i Gnesta!

/Bengan

Ps. Det här med hundar e litet speciellt, alltså det här va innan jag träffat Roffe, så när jag hörde människor berätta om hur deras hundar förstod dom, då suckade jag och log litet inombords!
Nu har jag börjat förstå bättre..... 

 

 

Inlagt 2014-06-14 10:56 | Läst 1991 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
2014-06-14 13:28   Nils-Erik Eriksson
Vår ( min ) hund Labradoren Findus förstår mig precis, annars så förstår jag inte hur jag har tolkat signalerna från de andra hundarna som vi levt tillsamman med . En släthårig Foxterrier, omhändertagen av mig . Två bouvierer en köpt och en omhändertagen .en schabrador omhändertagen.Och Findus, som vi fick överta från den förre ägaren i gott samförstånd. Leve samspelet mellan mellan hund och människa!! Och djuren överhuvudtaget/NE