The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2507 / De e en del torrsim just nu! Å så SJ och relativitetsteorin!

Eller de e inte så mycket fotografering av vikt just nu, kanske man även kan säga! Men tids nog kommer det! Fotograferingen alltså! Å de e nog bra med litet vila ibland! Även om det skulle gå alldeles utmärkt att slöfota med digitalkameran! För att det e så lätt å slöfota med den! Men så lättlurad e jag inte! ;)

Litet foto e det just nu i alla fall, sorterar gamla bilder och sorterar fotoprylar! Fotoprylarna för kameraauktionen nu i slutet av februari! Bilderna som jag sorterer är släktbilder, barn växer upp som ni vet! När jag började fotade dom så va dom två till tre år gamla, och nu e dom trettio och nu tycker dom det skulle vara kul att få se bilderna! Å de e klart att dom skall få se bilder och även få bilder!

Annars så kommer min fru hem från jobbet och berättar historier! (För att ni inte skall tro nå't så har hon både fejan och instagram!) Men så här är historien i alla fall! Om att bygga nätverk!
"Jag har varken twitter eller instagram, så därför går jag runt på sta'n och ropar ut till slumpmässigt utvalda människor vad jag äter, vad jag dricker, å hur jag har det hemma osv! Det är trots allt viktigt att bygga nätverk! Hittills har jag tre följare! En är tydligen läkare, de två andra är poliser!"

Å så läste jag i DN att någon hört nå't om relativitetsteorin i en SJ-högtalare!
"Tiden är preliminär, tiden kan ändras framåt och bakåt!"
Vore intressant att fortsätta en diskussion med någon på SJ om det här! (Det borde vara den Speciella relativitetsteorin det handlar om!?) Kanske ett Nobelpris för SJ framöver!?

Och som sagt, mycket torrsim er'e! ;)

Och på onsdag så e det Tårtan!

/Bengan

Inlagt 2015-02-09 08:21 | Läst 2444 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Intressant foto! De där snögubbarna/statyrerna (?). Är det människor, riktiga människor alltså? Kul historia också, skulle nog kunna bli sann om någon försökte.

Beträffande SJ, de har också ett annorlunda sätt att annonsera förseningar: "tågets ankomsttid har ändrats och fått en NY tid" ;)

/Tomas
Svar från Benganbus 2015-02-09 09:46
Här syns Cajsas figurer bättre.
http://www.omkonst.com/13-von-zeipel-cajsa.shtml

SJ verkar vara Pg! :)
/B
Utropet om den preliminära tiden kommer inte ur en "SJ-högtalare", för det där är nämligen ordagrant vad Järda ropar ut. Fast jag tror att det egentligen är "Observera att tiden...". För den som inte känner Järda så är hon en datoriserad röst som ropar ut meddelanden för Trafikverkets räkning med hjälp av talsyntes. Järda ska vara en sådan där lite fyndig ihopdragning av den skämtsamma beteckningen Järnvägsdamen. Nobelpriset till Trafikverket, alltså. ;)
Svar från Benganbus 2015-02-09 13:43
Ok, tack för info Martin! :)
/B
Hej,
Skall man inte va på tåget för att teorin skall gälla?
Klapp till Roffe, han vill inte ha något relativt
Bob
Svar från Benganbus 2015-02-09 13:39
Nu börjar vi komma någonvart! Tack för det Bob!
Att vara på tåget, eller på perrongen, då fattar man det hela bättre!

Och för att göra det ännu mer förståeligt, så vill jag citera Eddie Izzard:
- You are travelling in a train at high speed. Outside of the window you see a cow.
On the back of the cow there is a monkey playing the banjo.
Measure the time it takes for the monkey to say: "hello".
There you are! E=mc2 -

Roffe bockar och tackar!
/B
kan nog stämma om sj-tider,har man tråkigt går klockan baklänges å tiden går ju fort när man har skoj så att säga/Ronny ;)