The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2512 / Fuji X100, och kampen går vidare!

.


För några år sedan så sa jag något i tidningen FOTO, som jag fått äta upp vid något tillfälle! Frågan ställdes vad som skulle förmå mig att börja fotografera digitalt! Ung och klok som jag va, så sa jag, "När det kommer en digital M Leica!" Ungefär så föll nog orden! Sedan kom det en digital M Leica, först M8 och sedan M9, så vad hände?

Tyvär så hade Canon redan lurat mig alldeles innan att köpa en G10, och Canon G10 tog bra bilder, och så kunde jag ha kameran i jeansbakfickan! Å det va nå't nytt! Å så va Leica M9 dyr! Men jag va såklart och klämde på M9:an! Så planen va att vänta litet på en något billigare digital M Leica! Så under tiden så fotade jag med Canon, och med den analoga M Leican självklart!

Men sedan så kom det stora problemet! Fuji kom med en liten leicaliknande digitalkamera, X100! Å kameran fick jag känna på ganska tidigt! Dessutom så talade testaren på FS bra om kameran också!

Så där satt jag mellan åsnan och hötapparna, för den här lilla X100-kameran va bra! Den hade just den där sökaren som jag mobbat alla andra digitalkameratillverkare för att dom inte hade! Och storleken på X100 va som en Leica CL! Och X100 tog bra bilder! Allt va litet för bra liksom! Nu började en mental kamp! Att kanske gå över till den där digitala lilla kameran, och släppa den riktiga fotografin, med M Leica! Och efter att ha fått låna en X100 några veckor så köpte en begagnad X100! Och det gjorde inte saken bättre! :)

Så nu är jag i två världar med två bra kameror! 
Å kampen e inte riktigt avgjord än, så jag kör vidare i dubbla världar! :)

/Bengan

Ps. Om jag får klaga litet, så ett problem med  X100 är att den går alldeles utmärkt att ha under jackan vad man än håller på med! Tex när jag åker skidor, skridskor, cyklar, går och handlar, går ut med Roffe eller skottar taket! Tänkte på det nyss när jag va ute med Roffe och sedan gick och handlade!
De e inte rent spel det här Fuji!
Kameran e för lätt att ha med sig jämt!
Nästan lättare än M Leican!  ;)

http://www.dn.se/sthlm/jag-saljer-hellre-skedar-an-tigger-utanfor-coop/

Inlagt 2015-02-12 14:18 | Läst 2465 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Fuji har nog hittat hem i många hjärtan ;) /Ronny
Svar från Benganbus 2015-02-12 21:10
Sant som det e sagt Ronny!
/B