The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2808 / Forstoringar via iPhone för att spara för framtiden! Apropå Poddradio n:o 23!

Fortsätter alltså iPhone 4 S-utforskandet! Jag har nyss gjort den sista av tre olika bilder för att sända till Crimson! (Fotolabb) Skall bli intressant att se hur bilderna blir på papper! Har inte arbetat så mycket på bilden i PS, utan det jag gjort är att ha ökat kontrasten en liten aning och lagt på mycket litet oskarp mask! Har även lagt bilden på en vit bakgrund, så det blir som en passepartout!

Å pappersbilden läggs om några år i en skokartong så att nå'n hittar den i framtiden! Det här digitala lagrandet, känns fortfarande litet osäkert och ostrukturerat! ;)

(Min kära fotomodell kände sig litet trött i ögonen, men det berodde nog på att vi vandrat några timmar vid ett blåsigt hav innan vi tog den här fikapausen) 

 Å fuskpassepartout kan man kalla det här att lägga bilden på en vit bakgrund, men det ser ofta bra ut i en ram! Sneakvarianten för utställningsbilder i IKEA-ramar! :)  Men nu e jag mest intresserad av hur skärpan blir på en 30 x 40-förstoring på papper, när man använt en "kamera" typ iPhone 4 S som sagt! (Och utan att ha jobbat för mycket med bilden i PS)

Och som nog någon märkt, så har jag snöat in en aning på HDR-foto via iPhone 4 S också! Men som jag sagt, är imponerad över funktionen i en liten mobilkamera!

Annars inte så mycket nytt annat än att jag skall byta packningar i en köksblandare idag! Litet nervigt e det, för det e ett bra vattentryck i ledningarna om det skulle gå fel! Lånade verktyg nere på rörfiman! Frågade om dom ville ha mitt namn och adress när jag lånade verktygen, behövs inte sa mannen i butiken, man måste väl kunna lita på folk!

Nog för idag i bloggen, har en del annat att göra också, måste även laga ett staket, handla viktiga saker inför helgen, bla ett Ripasso-vin, tex Monti Garbi Valpolicella Ripasso 2012!  

Och inte att förglömma, det viktigaste av allt, att gå ut med Roffe! :)

/Bengan

Ps. Tror startfältet blir spännande på Gnesta-Planket i år! Spännvidden blir ganska imponerande! 

Inlagt 2015-05-08 08:19 | Läst 1686 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Intressant att se vad som händer om man tar mobilfotona lite mer på allvar. Visst använder jag min iPhone (5) som kamera ibland men det är ytterst sällan jag bearbetar bilderna efteråt. När är Gnestaplanket förresten? / Björn T
Svar från Benganbus 2015-05-08 13:57
Gnesta-Planket är lördagen den 25:e juli mellan 11 och 15.
(Och det är en kameraloppis där också)
/B