The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2840 / Elektronik! Mekanik verkar vara ute! Om racercyklar alltså! Och Tårtan nu på onsdag!

Fast jag undrar, om inte mekaniken vinner i längden på nå't sätt, ta tex en mekanisk M Leica, jämfört med en digital M Leica! Efter ett antal år så kvarstår nog den mekaniska M Leican som segrare! Elektronik slänger man ju på återvinningen numera, och för övrigt har jag sett en begagnad Leica M8 till ett pris på 7000:-  Hur kul e det med tanke på nypriset!

.

Tänkte på det här när jag tittade på svågerns landsvägsracer! Kolfiber, elektroniska växlar, superlätt, rakekrat fram, och otroligt lätt! Å de e klart att jag blev sugen på en så'n här elektronik-cykel, så jag gick hem till garaget och kollade vad som fanns att plocka ihop!

.

Nu va det bara mekaniska grejer jag hittade, men det kanske ändå kan bli nå't!  Jag har litet andra prylar i en låda!  Så även om det inte blir en elektronik-cykel, så kan det bli en häftig Retroracer! :)

.


Röd ram med svarta campa-delar! Kolla på den här sadelstolpen alla södercyklister! De e som en äkthetsstämpel i ett guldsmycke! ;)

Å jag tror de här mekaniska cyklarna e på väg tillbaka faktiskt, som mekaniska klockor, nästan mekaniska bilar, typ Morgan, så snart kommer det nog nytillverkade retroracercyklar byggda i Columbusrör, med svarta Campagnolo-grejer runt om! Dyra, och högsta mode! Hoppas jag i alla fall! ;)
För maskintillverkad plast, typ kolfiber, med elektronik, se som exempel dagens kameror, blir bara billigare och billigare och billigare! ;)

Och i veckan nu på onsdag så e det sista tårtan för terminen! Väl mött!
Och ta chansen! För det e långt se'n till nästa fika!

/Bengan

Inlagt 2015-05-31 20:05 | Läst 4269 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det finns redan en hel del nytillverkade cyklar med columbusrör och Camgagnolokomponenter :)

Dessa cyklar verkar främst vara poppis bland randonneurer.