The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 2901 / Zen och konsten att göra sin grej!.

.

Jag tror det e viktigt att göra sin egen grej! För gör man sin egen lilla grej, i foto tex, då kan det bli en litet ovanlig grej också! Men visst kan det reta nå'n ordningshen, å då e det bra att inte vara så känslig för sk. kritik! Eller bryta ihop bara för att nå'n oförstående klagar på det ovanliga sätt man fotar på! 

Men å andra sidan,
finns det inte andra åsikter och tyckanden, då finns det bara en åsikt! Å hur spännande e det om alla dricker mellanmjölk! De e kanske därför det inte kommer fram några spännande fotografer den senaste tiden? De kan vara mellanmjölkens fel!

.


Sommartid e i alla fall lästid! Just nu läser jag historien om Tour De France! Och Ulf Danielssons senaste bok, "Mörkret vid tidens ände". En bok jag fått av Affe! Men att jag läser mycket just nu beror på vädret! Hade tidigare på förmiddagen dragit ut elsladden för att köra häcksaxen ett tag, men då började det regna, så då blev det läsning i stället! Tack för det regnet! ;)

Annars så väntar jag på en kamera typ Fuji X100, som har fullformatssensor och utbytbara objektiv och en adapter för mina äldre Leicagluggar! De vore nå't va!

/Bengan

Ps. Men här e alla bilder e tagna med  iPhone 4 S!

.

Inlagt 2015-07-30 14:04 | Läst 5221 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Definitivt mellanmjölkens fel! Tyvärr kan jag inte låta bli att bli provocerad över att ungdomen förväntas vara "ung" på samma sätt som vår generation för att duga. Jag tror att de klarar sin ungdom alldeles utmärkt utan att vi skall känna att vi står i vägen i vår förträfflighet. Åtminstone är de jag träffar alldeles på det klara med vilket sätt de vill vara unga på.

Skönt att det regnar så man slipper jobba i trädgården och annat nyttigt. Det var betydligt intressantare att gräva ner sig i de senaste rönen om solsystemets tillkomst.

Sony A7x är väl ungefär vad du efterfrågar, fast den verkar inte trivas så bra med Leica-gluggarna, desto bättre med Olympusarna. Har just nu lite äventyr med mina gamla Canon FD-objektiv och tillhörande adapter. Sånt man hinner pilla med när det inte är fullt solsken.
Fuji X100? Inte har väl den fullformatssensor?
Svar från Benganbus 2015-07-30 22:44
Inte än, men jag önskar den hade det och även utbytbar optik! :)
/B
Vad kul att se "Mörkret vid tidens ände" när jag gör ett återbesök på din sida! Jag läste den i våras - mycket fantasieggande.
Svar från Benganbus 2015-07-30 22:47
På sommaren läser en del...en del tar olika bilder för att se om någon gillar dessa..
en del är ute hela natten i trädgården där blir det inga bilder...så är livet
Gun-Inger