The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3007 / Matblogg och klockblogg!

Matblogg med recept! Mitt eget recept! Nåja, nu e jag amatör i matlagningssammanhang om jag jämför med min fru, men man får göra så gott man kan!

.

Det här till höger i bilden e grönsaksbiffar! Hemmagjorda! Av mig! :) Å receptet är: Potatis, morötter, purjolök, palsternacka som rives och blandas med en uppvispad äggblandning! I äggblandningen finns  ipressad vitlök, kryddor typ salvia, Chiliflakes och så olivolja! Biffarna steks i olivolja i stekpanna!

Salladen e strimlad vitkål med dressing av vinäger och litet olivolja och iklippta torkade tomater, Ridderheims, och så kryddor! Allt det här ovan beskrivna går utmärkt bra att äta! Nu saknas det litet annat på bordet såklart, typ öl och kanske även lingonsylt! :)

.

Vad gäller klockor, så va det en test i SN i dag! Intressant av flera skäl! Läser, "Är du ute efter en produkt som skall analysera din sömn kan därför fitnessarmband vara mer lämpliga"

Å så e det Tårtan i dag!

/Bengan

Inlagt 2015-10-21 07:49 | Läst 1592 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Jag la undan min klocka till semestern för några år sedan. Man hittar tidsangivelser ändå överallt. Och gör man inte det så kan man fråga. En bra konversationsstarter.
Svar från Benganbus 2015-10-21 08:13
Nu e det nya och omvända tider Thomas! ;)
Numera går man fram till folk och säger, "jag vet vad klockan är, kolla här på min klocka!" :) Å så e snacket igång!
"Vilken snygg och häftig klocka du har! Å har du sovit med den nå'n gång?" ;)
B)
Fitnessklocka = en anordning som kollar ditt hälsotillstånd och lägger ut det på nätet. NSA, alla försäkringsbolag och hela världen i övrigt får del av det. Fast träffsäkerheten är inte så bra, dom blir lika felinformerade som du.

(Vanlig klocka: Jag har en sån där modärn som går med batteri så man slipper dra upp. Batteriet måste dock bytas vart tredje-fjärde år. Sist varnade batteribytarynglingen att klockan nog var slut och att jag borde köpa en ny. Då kollade jag själv. Han hade inte fått fast boetten. Jag gjorde rent batterikontakterna där inne försiktigt med lite isopropanol och klämde dit boetten ordentligt. Det var tre år sen så snart är det väl dags igen.)
Svar från Benganbus 2015-10-21 12:40
Min klocka, som ligger på bordet, e femton år gammal!
Å visar bara tiden! :)
Samma där, batteri var fjärde år, eller när det blir!
/B

Ps. Ungdomar vill vara kontrollerade, hur skall man annars tolka det nya? ;)
Fredrikpersson 2015-10-21 15:43
Bengt, vad är det som får dig att tro att det bara är ungdomar som köper smarta klockor? :-) Jag tror att gruppen medelålders och medelålders plus som tränar är en stor kundgrupp. Inte minst cyklister :-)

Och sedan tycker jag nog inte att men behöver vara så rädd för att bli kontrollerad. Jag tror inte att sömn och motionsvanor är så intressanta.

F

Som trots allt har en vanlig kronograf utan batteri.
För elva år sedan när jag kom till Canada så slutade jag med armbandsur helt och hållet. Men det kan vara lite opraktiskt. Så numer har jag ett fickur i kameraväskan jag alltid har med mig när jag är ute. Och även mobiltelefonen talar ju om tiden. Men jag har vant mig av med att ha klocka på armen. Jag tror att de som har störst nytta av de smarta klockorna är de som gör och säljer dem. Men folk tycker nog att det är lite kul och spännande. Det är ständigt nya teknikprylar som numer "makes the world go round". Men jag kan inte säga att det stör mig.

Den lilla måltiden ser faktiskt riktigt frestande ut.