The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3013 / Dagen efter! Sammanfattning! Stora dyra kameror alltså!

.

Vissa dagar e extra kul och intressanta, ofta beroende på att man träffar en massa människor! I går va det en så'n dag! Bla så ingick Kärrfotograferingen i det trevliga för där va det mycket människor! Och jag fotade med iPhonen!

Men jag hade en, eller två riktiga kameror med mig frånsett iPhonen när jag fotade! En närboende granne hade bett mig att ta bilder med hans ena kamera! Det va ett sportprogram i kameran och då va en motorfunktion inkopplad, så jag fyllde snabbt ett minneskort! :) Extra kul, då jag inte behöver ta reda på bilderna efteråt! Å så hade jag en Leica IIIf med en Sonnar 1,5/5 cm med också! 

Och de här kamerorna fungerade även som en legitimation! ;) När jag fotade med iPhonen, så hade jag en riktig kamera hängande runt halsen, med ett stort objektiv, så alla såg att jag va en riktig fotograf, trots att jag fotade mest med en iPhone! Då blev fotandet med iPhonen bara litet chict och spännande och konstnärligt tyckte nog åskådarna! ;)

Nu kanske en och annan fritänkare säger, det har väl ingen betydelse vilken kamera man använder, bara det blir bra bilder! Så kunde det såklart funka! ;) 

Vi fotografer e nog som alla andra, mycket, mycket auktoritetsberoende! Så har man en stor kamera, eller dyr kamera, så e man en stor fotograf, för det har man ju sett! Eller har en stor kameraväska här på Fotosidan! ;)  Men det här gäller det mesta som vi omges med! Stora och dyra grejer ger respekt! 

Å snart e det Fotomässan, och där får man också se riktiga kameror! 
Både bakom diskar och hängande på besökare!
Undrar om man får fota på mässan med en iPhone? ;)

/Bengan

Inlagt 2015-10-26 12:34 | Läst 3603 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?