The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3017 / Äntligen en bra adapter för Sonnar 1,5:an på M Leican!

.

Jag har använt Contaxobjektiv på min M Leica med en Kiponadapter tidigare, och det har väl gått bra! Men när man skruvar ut adaptern för att fota på 1,5 meter,  så blir det inte riktigt stadigt! Kiponadaptern blir glapp i gängan när den skruvas ut! Och så håller man i optiken när man ställer in skärpan, och det går väl bra på vissa objektiv! Och så är avståndet markerat i feet!

.

Nu har en god vän hjälpt mig att få tag på en Amedeoadapter speciellt för Contax RF-optik! Å det här är helt andra grejer än Kipon! Och man kan komma så nära som 0.6 meter!

.

Mycket bra fasthållning av Contax RF-optiken! Det hela känns lika stadigt som på en Contax II! Och det är ett bra betyg!

.

Stadig, exakt och mycket bra passning in i M Leicans bajonett! Den går aningen trögt in i M bajonetten, och det är bra, och fäster sedan med ett tydligt klick! När man ställer in avståndet så håller man i den lilla armen som syns här till vänster!

Nu skall jag fota upp resterande femton bilder i morgon och framkalla för att se så allt ligger rätt! Men allt känns redan nu väldigt rätt! :)

/Bengan

Inlagt 2015-10-30 21:21 | Läst 3404 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Hej! Amedeos adaptrar är nog de bästa man kan köpa. Särskilt den här nya där han vänt fokuseringen så det blir som på Leicas objektiv. Hoppas bara att han kan fortsätta tillverkningen på sin nya bostadsort när han nu lämnar Venezuela./Jan-Olof