The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3016 / Man skulle nog göra en fotobok nå'n gång... I alla fall en kalender..

.

Hittar bilder, gamla, från Gnesta men även från Rönninge! Och jag har ännu äldre bilder både härifrån och från en massa andra ställen! I alla fall tre banankartonger fulla! :)

.

Här är i alla fall den tidigare väntsalen i stationshuset i Gnesta. Jag hann uppleva väntsalen innan våra moderna konstnärer tog över för att måla och även bryta loss en del saker av inredningen! Tycker ungdomarna e oroliga numera!

Men här på bilden ovan så va det som förr! Ungefär som på 1950-talet! Väntsalen stod öppen dygnet runt, golvet våttorkades flera gånger i veckan och när man väntade på tåget på vintern så stod man och hängde på de skönt varma elementen, inte för att det va kallt i väntsalen, utan för att det va skönt att hänga på ett varmt element! Och samtalstonen var låg och respektfull, om någon fattar va jag menar! ;)

Här är en bild från Rönninge där vi bodde tidigare! Bilden är tagen i Rönninge centrum innan man byggde nytt centrum! För er som känner igen Rönninge så ser ni här Centralhuset, som finns kvar, men inte de andra husen i bakgrunden! Det lilla gula huset därborta tror jag hade varit en mjölkaffär och senare en garnbutik...? Tills någon säger emot mig! Och det vita huset längst bort va posten och Andelsföreningen! (Jag har en del närbilder på de här husen och litet till) 

Och det e intressant och kul och spännande att ha upplevt en del i livet, å de e kanske därför man blir litet gnällig och sur ibland, då man kan jämföra olika saker från olika tider! Som det här med väntsalen i Gnesta! Så ungdomar, tids nog misstänker jag att ni också blir litet gnälliga, när ni sett och upplevt litet mera! Och kan börja jämföra saker! De e då det händer! ;) 

Time Pass liksom! :)

/Bengan

Inlagt 2015-10-28 19:49 | Läst 5622 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Jag är inte helt tvärsäker men vill minnas att vi på Byggnadsvårdsföreningen tyckte att man skulle till att härja onödigt hårt i Rönninge - i så fall kanske vi lade upp projektet på varningslistan att kommunen skulle kunna få nidpriset "Grävskopan".

Generellt tror jag att förståelsen för värdet av det befintliga kontra värdet av att riva/ändra inte är särskilt starkt kopplat till åldern. Vår förening har massor av unga medlemmar - kanske dock inte purunga utan myndiga och väl det. Då man är riktigt ung har man inte hunnit ta in vad man gillar eller inte. Viljan att manifestera sig själv / höra hemma i en grupp som vill manifestera "vår tid" / kan bli styrande. Och så finns många som helt enkelt saknar intresse för estetik och kultur och sånt, ett sånt intresse kanske kan växa fram med åren.
Jag minns väntsalen i Gnesta från hur den var förr. Det förundrade mig att den kunde stå öppen utan att vara vandaliserad. Så nu är alltså den glädjen förbi? Vad tråkigt! Bilden från Rönninge är ju rena nostalgibilden, men vänstertrafik och en röd Amazon.

En fotobok är en strålande idé, nu när inte gamla kartonger på vinden bevarar bilderna.