The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3096 / Nytt år, nya bilder och god fortsättning!

.

Och Fujin går bra att dokumentera verkligheten med!
"Att dokumentera är nödvändigt!"

/Bengan

Inlagt 2016-01-01 20:05 | Läst 1518 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Viktigast av allt..
Gott bra nytt år på sig.
Gun-Inger
Svar från Benganbus 2016-01-02 10:58
Tack för det!
/Bengan
Ja, jag är rädd att vi sysslar för lite med seriös dokumentation. Om det där är s/v direkt ur kameran så ger jag högt betyg åt den. Jag har sysslat en del med att konvertera till s/v i efterbehandlingen men inte hittat någon perfekt lösning. Kanske SilverEFX pro? Har du någon uppfattning? Jag har faktiskt inte prövat ännu att ta det direkt ur kameran, jag får ta och göra det.
Svar från Benganbus 2016-01-02 11:05
Man måste själv välja sin fotografi!
Men jag tror att det blir intressant några år efteråt, om man dokumenterar platser, människor eller familjen!
Och utmaningen e nog att gör det på ett sådant sätt att bilden håller kompositionsmässigt också!
De e ofta dom bilderna som "överlever!"

Vad gäller svartvitt, så gör jag det enkelt för mig! (Och jag är inte så bra på något nytt, för min dator tar inte emot så mycket nya program heller för den delen) Så ofta blir det svartvitt direkt ur kameran, sedan aningen mer kontrast i PS och litet oskarp mask! Jag tycker det räcker bra!
/B
Jag hittade Kurt Bergengrens bok "Fotografera är nödvändigt" tack vare en rekommendation i (minst) en av dina tidigare bloggar. Tack för tipset är det minsta man kan säga. Den enda fotobok man behöver skrev du ungefär och det stämmer! Har lagt in en recension i recensionsbanken här på FS.

Romarna sa, efter en grekisk förlaga, "Navigare necesse est vivere non est necesse" - att segla är nödvändigt, att leva är inte nödvändigt.

God Fortsättning!
Det er rigtigt Bengt - at dokumentere er både vigtigt og sjovt.
Efter at jeg anskaffede mig et mindre system (Sony a6000) blev det også blevet nemmere for mig.
Jeg ser frem til at komme ud på Mini Crosseren igen og fortsætte med at lege turist i min egen by.
Fujin er et godt fotoredskab.
Hilsen fra Erik i Roskilde/DK