The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3125 / Vintertid blir lästid! Läste om kenningar i går!

Nåja, lästid e väl kanske å att ta i, men bläddertid i alla fall! :) Bläddrandet startade med att jag kom att tänka på Granes börda, fråga mig inte varför! Och se'n blev det bläddrande i Beowulfeposet! (De va viktigt att kunna sin historia även förr, annars fattade man inget av det fikonspråk som fanns i sägner, eller vad det stod på stenar, eller vad överheten talade om)

.

Å här litet Zeisshistoria, fast i Rysk fattning!

I en av de böcker jag tog fram i går så hittade jag ett urklipp om Rökstenen, med några omtolkningar av texten! Och i en annan bok hittade jag ett urklipp om Nibelungens ring! Och så blev det koll vad gäller gravar i Tyskland, Sigurd Fafnesbane, och sedan vikingafärder i österled! (Där man gav örnen föda) Det borde väl ha varit en knarr man färdades med i österled via Aifur va?
http://www.guteinfo.com/?id=3238

Å e de rörigt? De e nog bara förnamnet! :)
Jag menar, att hitta urklipp, som jag nästan glömt bort, liggande i böcker!
Jag kommer såklart ihåg urklippen nu när jag ser dom, tur e väl det, men hade inte kommit ihåg vilka böcker jag hade lagt dom i! Å då försvinner väl finessen att spara urklipp om man inte vet var man lagt dom! Eller?  Men ibland kan jag stå vid bokhyllan och ta ut en bok i taget och bläddra litet i den, då kan min fru fråga, "Vad gör du?"  Kollar bara om jag hittar nå't intressant säger jag!  :) 

Och senare i dag, för att byta miljö ;) så skall jag i dag träffa Södertäljeavdelningen,
och varför dom heter så, de e därför dom också använder Den utmärkta!

Man kan nog säga, att "Södertäljeavdelningen" och "Den utmärkta" är moderna kenningar!
Men kanske endast för förryckta! Så se upp, i som här inträden!  ;) :)

Ha det!
/Bengan

Ps. Och vedspisen småpratar nästan ständigt!
Pratade gjorde nog Aifur också, men med en något mörkare stämma! ;)

 

Inlagt 2016-01-19 08:35 | Läst 2871 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Det skulle vara intressant att höra din fru beskriva dig :-)
Svar från Benganbus 2016-01-20 14:17
Det skulle jag försöka förhindra! ;) :)
Nåja, hon har stått ut med mig i en 35 år c:a,
så jag hoppas att det mesta e positivt! :)
/B
Kul att du gillar din Fuji!

Själv är jag lycklig över att slippa välja, helt nöjd med mina kameror - läser knappt ens nyheter. Tror inte det betyder så mycket, i alla fall inte för mig. Har t.ex. aldrig använt serietagning (har inte behövt).

Ett tag var jag sugen på ett speciellt objektiv: 15 mm macro för Canon/Nikon och andra - insåg efter ett tag att det var nog inte de motiv jag var ute efter: t.ex. : skalbaggar med fullt synlig skog i bagrunden, lite kul - men: hur ofta fotar jag skalbaggar?

Jag gjorde två fotoalmanackor till julklappar. I den större (lite större än A4 format på fotona) så var jag för februaribilden helt säker på att det var X1 - visade sig vara telefonen (inget ont sagt om X1). Vad ska man dra för slutsatser av det: att telefonen är bra eller att X1 är kass? Det är inget fel på bildkvaliten på bilden. Nu är det ingen vanlig "telefon", det är en Samsung S4 Zoom, dvs egentligen en telefon med inbyggd kompaktkamera (10xzoom) där objektivet sticker ut och är ungefär som en kompakt. Det gör ju "telefonen" lite klumpig, men funkar å andra sidan som en kamera som alltid har med sig.

Men: jag ser fortfarande skillnad på Hasselblad 6x6 och alla andra kameror... Har dock inte sett några mellanformatsdigitalkameror - skulle vara intressant att se.

/Tomas
Svar från Benganbus 2016-01-20 14:19
Jag ser min Fuji X-E1 som en fattigmans M8! :)
Och objektiv, det har jag för många som funkar på Fujin!
Men det kommer en kameraloppis snart, hoppas jag kan sälja iväg några objektiv där!
/B