The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3170 / E det inte litet för mycket socialrealismen över dagens fotografi?

De va inte jag som sa det, det va Roffe som sa det när vi va ute i veckan nere vid badet! Vad menar du, sa jag! "Tänkte på fotografin i Sovjet, den skulle vara avbildande, så man såg va det va! Tex snygg traktor i solnedgång, kvinnor i höstlandskap, båt ute på en tjärn i solnedgång osv. Den där litet konstiga fotografin den fick inte så mycket plats!"

.

Knepigt det här när Roffe börjar så här, jag ska nog byta samtalsämne tänkte jag, och frågade, "vad tittar du på?"   "Jag undrar om han som gick här, gick baklänges ut på isen och hoppade i en vak!"

Insåg att de va helt fel att byta ämne, så jag tog upp den socialrealistiska tråden och sa, "vad menar du med den konstiga fotografin!"  "Du vet han Alexander Rodchenko och en del andra, som fotade litet underligt! Man sa ju då att det va konstigt fotat! Men jag tycker den va en spännande fotograf!"  

Nu blir det knepigt, jag höll på att säga att det här va ju för länge sedan, och att prata om det här idag, i dagens fotografi, men lät bli och hittade snabbt en utväg, "vi måste nog bryta här och bege oss hemåt, det skymmer!" Och plockade upp hundgodis, det kan få honom på andra tankar ett litet tag! Hoppas jag...

Och så gick vi tysta hemåt i skymningen! En man och hans hund!
Socialromantik kanske!? :)

Och nu e det fredagkväll! :)
Ha en fin fredagskväll ni med!
/Bengan  

Inlagt 2016-02-26 18:55 | Läst 4618 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Bra exempel på hur man skriver ett kritiserande lättblogginlägg, utan att egentligen riskera att stöta sig med någon :)

Bilden av Roffe är som vanligt fin!
Svar från Benganbus 2016-02-27 09:13
Tack Anders!
Å Roffe e min Faidros, så kan man nog säga! :)
/B
Du och Roffe lurade iväg mig att titta på sovjetiska konstruktivister. Den där blandningen av total objektivitet, kameran ljuger ju inte, och total subjektivitet, titta nu så här ser världen ut för mig. Järn, blod och celluloid. Du som gillar gamla linser kan hitta en Zeiss Tessar 21 cm 4,5 i en prominent roll som kameraöga i den här filmen av Dziga Vertov :

https://en.wikipedia.org/wiki/File:Man_With_A_Movie_Camera_%28Dziga_Vertov,_1929%29.webm
Svar från Benganbus 2016-02-29 21:24
Tack för filmen Måns!
Jag har ett svagt minne av att jag sett "Mannen med filmkameran" för många år sedan, sannolikt då på Tv!
Jag känner igen en del scener! Och det va spännande att se den igen!
Som sagt, tack för den länken!
/B
Måns H 2016-02-29 22:16
Hej igen! Jag gillade ju filmen, därför länken.

Jag lyckades frysa en scen med linsen och efter spegelvändning konstatera att den var en Zeiss Tessar enligt ovan och tillverkad av E Krauss, Paris. (På licens enligt trovärdig sajt.)