The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3174 / Blir man allmänbildad att vara på internet? Det beror nog på liksom...

Nu e det här känsliga saker, sa Roffe, kommer att tänka på han Lang, som sa nå't så här, du måste spela med i leken, låtsas leka leken,  för annars blir du straffad!

Jaha vad e det nu då, sa jag, allmänbildad av internet! De e klart man blir, för det finns ju mängder av information! De e klart man blir allmänbildad!

Ok, sa Roffe, men motfrågan e då, vad tittar de flesta på i sina mobiler eller paddor? Eller för att komma in på ett kanske ännu känsligare ämne, vad ser man mest på Tv? 
Blir jag staffad nu, sa Roffe? ;)

Och Roffe fortsätter, å nu talar jag inte om vuxna, det måste du ju förstå! Men tänk själv, en tonåring, som  får en padda i handen, och har sedan frihet att välja vad hen vill titta på! Våffla eller Ripa, som du skrivit om tidigare, eller vad tror du själv? Läser och tittar tonåringen på saker i paddan för ett lärande, eller spelar hen spel på paddan och kollar på musik och kollar på serier och kollar på sport  och emellan det, twittrar och sms:ar? De e nog samma sak i skolan!
Vad tror du om det,  frågade Roffe? Kan det stämma? (Och för att förtydliga det hela igen, så tillägger han, nu talar jag ju om ungdomar)

Svåra frågor från en hund...! 

Ok, nog med nutida ämnen idag, sa Roffe, för en liten åsiktsgnista kan starta en präriebrand! (Jag kollade mig omkring i det nästan snötäckta gräset och insåg att en präriebrand nog va ganska otänkbart här i dag....?)  Fast de va nog förr, tillade Roffe, gräset är inte lika brandfarligt i dag som på Palmes tid!
De e allt en liten tänkare den här lilla hunden! (Tänkte jag)
 

Ok, tillbaka till ordning och reda! Nu kommer det litet om foto här i bloggen!
För  er som e fotointresserade alltså! Jag fick en länk till en film av Måns Hagberg för några dagar sedan! Tack för det Måns! Intressant och spännande! En slags dokumentär! Googla gärna på filmfotografen innan filmen så blir filmsammanhanget nog litet mer förståeligt!
Filmen e både fotohistoriskt men även politisk allmänbildning sa Roffe!
Ok sa jag!

/Bengan

Inlagt 2016-03-01 09:02 | Läst 1447 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?