The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3209 / Jag tycker det e kul att fota med äldre kameror! För karaktären! Å så Tårtan i morgon!

Men man får såklart tänka på att bilderna inte blir så där superskarpa, som bilderna blir via nya kameramodeller! Men tycker ändå det funkar bra att fota med äldre kameror! Men det gäller att tåla kommentarer från senasteteknikensfotokompisar! De e som i plugget när man inte hade en Bognerjacka! ;)

Har tagit fram den här gamla kameratrotjänaren, och fotat med den några dagar, allt funkar, så jag tror den får följa med till fjällen! (Trotjänaren har varit i fjällen förr, och kan rutinerna) Å så e den lätt och platt och kan hänga innanför jackan! Å så har den fast optik, inget objektivbytande eller tappande av objektiv i snön!

.

Här e trotjänaren! (Kom ut på marknaden 2011)

Men kan ändå inte släppa tanken på det här med den allt snabbare kamerautvecklingen! De här äldre kamerorna då, som sannolikt har sämre skärpa, hur gör man med de bilder som man tog då med de äldre kameran? Där skärpan inte riktigt håller måttet längre?
Slänger man bara dom bilderna?

Å nå't som e kanske ännu konstigare, en äldre mobiltelefon, som bilderna här e tagna med..

.

För övrigt ställer bindningsmonteringen på Telisskidorna till problem! Våffla eller Ripa! Man måste välja alltså! (Har nyss valt elbolag också)

Alltså, vilka bindningar skall monteras? Just nu är Rottefella Chili den mest intressanta, även om den har några år på nacken! Med utlösningsbindning och skistopper eller fångrem eller utan allt det här, bara bindningen på skidan! För att spara vikt? Suck, de e många val i den moderna samhället, tycker nog det va enklare för! Man hade ett par skidor med låga fästpunkter, som gick att gå både på tur med och att åka i backen med!

De va de om de moderna slitet idag! ;)
Carpe i snögloppet!
/Bengan

Ps.  Tårtan i morgon!

Inlagt 2016-03-22 09:10 | Läst 1389 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver