The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3219 / "Vassa" objektiv på Fuji X-E1 och gratismuseedebatten fortsätter!

Att använda objektiv som går in en bit i en kamera, kan vara tveksamt, speciellt då det är en digitalkamera! En sensor brukar vara känslig för sneda ljusstrålar, och själva sensorn i sig är känslig för vassa föremål!

.

Så jag va väl litet undrande då jag testade att skjuta in Summitaren i kamerahuset, då bakkroppen har en del vassa och utstående saker, men det funkade! Russaren och Jupiter-12 e litet mer runda baktill! ;) Och att fotografera då, för det e väl det som e det viktiga, det funkar fint! :)

.

Annat av vikt e väl att den fotografiska gratisdebatten fortsätter! En bra sammanfattning av artikeln här ovan är nog, "Fri konkurrens på marknadsmässiga villkor tenderar att gynna en viss typ av kultur, det vill säga institutioner som ställer ut affischnamn och har ett brett tilltal"

Och en annan viktig skillnad är att Moderna också samlar och bevarar konsten för eftervärlden samt även förmedlar den till breda besöksgrupper.

Så här med facit i hand, så skulle man nog på det Nya Museet ha tassat vidare i betalningsmodellen utan att väcka några sovande björnar! Eller på klar svenska, osmart jobbat liksom! ;) 

I dag isärplockning av pelletsbrännaren! Rengöring! Har skjutit på det länge nog nu! Tar en timme c:a! Plocka loss brännaren från pannan, bära iväg den till meckarbordet! (Brännaren e tung) Ta isär den, skrapa bort kolade pelletsdelar från det inre brännarröret, justera tändelementet, dammsuga brännaren invändigt, sätta ihop brännaren igen, kontrollera, och se'n tillbaka till pannan och testköra! Puh....! ;)

Å Carpe, de e fint väder i Gnesta!

/Bengan

Inlagt 2016-03-30 08:33 | Läst 4082 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Det är dumt att väcka björnar samtidigt som man skjuter sig själv i foten.
ztenlund 2016-03-30 19:24
Va?! Ska man inte funktionskontrollera bössan så att man vet att den fungerar när den ilskna björnen kommer?
Läste nyss en insändare i en lokalblaska om att kommunalt kranvatten är en illojal konkurrens med mineralvatten på flaska... Sarkasm riktad mot utspel från ett visst "museum".
Svar från Benganbus 2016-03-30 21:29
Den insändaren va bra! :)
/B
Det var en mycket bra artikel.
Klartext, liksom. :-)