The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3278 / Den subtila, knappa och kanske intellektuella amatörfotografin finns den?

Firenze..

Och har man ont om färg, och få pannåer, så kanske man tänker sig för och planerar en del innan man målar en tavla! Man skissar, funderar igen på motivet man tänker fästa på en pannå, suddar kanske och skissar igen, för att till slut bli nöjd, och börjar måla tavlan färdig!

Det här sättet att arbeta på känns nog ganska väsensskilt från dagens bildtillverkning, eller kalla det amatörfotografi! Ett överskott på pannåer kanske man skall säga! ;) Är det nå'n nackdel då med att ständigt göra nya bilder hela tiden! Det beror på vad man e ute efter! E man ute efter bilder som stannar kvar i åskådarens medvetandet,  så kan det bli ett problem! Bra konst är ofta unik! Men inte unik för att den e många och ständig kommande! Det e inte unikt! 

Men det e nog tekniken som lockar och styr, och till stor del tagit över hos många bildmakare och bildtittare! Utan att man tänker på det! För det går ju att göra nya bilder hela tiden,och titta på nya bilder hela tiden!

Och som sagt, åskådarna tittar också på bilderna snabbare under kortare tid! De står inte utanför tiden! Man bläddrar igenom en hög med bilder så att säga! Det litet genomtänkta tittande hinner man inte med! Det är nog så, ursäkta, att bildtittandet på Facebook och liknande, har satt ribban, eller "lärt" oss hur tittar på bilder för att hinna med alla nya bilder!

Så det e nog en utmaning att göra bilder i dag! Som man inte bara bläddrar förbi!

Så lycka till! ;)

/Bengan

Inlagt 2016-05-23 07:34 | Läst 1698 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?