The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3431 / Fujioptik vs en Zeiss Sonnar från 1945!

Då vi fotografer träffas på ett fik blir det ofta tester! I dag ringde två Sötäljefotografer och frågade om vi kunde ta en fika i Gnesta! Självklart, kul och trevligt sa jag! Och det blev på Gustafsviks retrofik!

.

Jag hade nyss satt på en Zeissoptik från 1945 på X-E1:an och tyckte det skulle vara intressant att se hur den klarade sig mot en av Fujis gluggar! Det va Fujis 35/2!
.

Och visst går det fortare att fota med Fujis optik, autofokus, men att fokusera manuellt är faktiskt kul och även litet utmanande i en tid där allt sker automatiskt!

.

Nu skall ni tänka på att Sonnaren har några repor, och har även en enkel antireflexbehandling! S.C kan man nog säga! Men som sagt, tycker att Sonnaren från 1945 klarar sig bra mot en modern Fujioptik från 2000-talet!

/Bengan

Ps. Nu kommer jag inte ihåg vilken bild som e tagen med vad, men det ser ni nog!
Här är i alla fall Sonnaren på X-E1:an!

Inlagt 2016-09-30 16:26 | Läst 3530 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Taskigt å inte skriva vilken glugg till bilderna...;). Trevlig helg hur som.../Ronny
Svar från Benganbus 2016-09-30 18:00
Visst e det kul! :)
Trevlig helg tillbaka!
/B
Bilden på dig är Fuji 35/2,........ tror jag.

Trevlig stund va re

Ha en bra helg

Bengt-Åke
Svar från Benganbus 2016-09-30 17:58
Fel, två frågor kvar! :)
Å tack för trevligt sällskap!
Ha en bra helg!
B)
Nej, inte sjutton ser jag vilken optik som använts till respective bild! Men den sista bilden måste vara tagen med en annan glug än den som sitter på den avbildade kameran :-) Hursomhelst är det bra porträttbilder,
Tja, om nån med känsla för ljus och bakgrund (som en viss BB från Gnesta...) tar bilderna så blir dom bra med nästan vilken anständig glugg som helst. Bild 1 är lite mer kontrast än bild 3 av samma utsnitt, så jag gissar att ettan är det nyaste.

Tjusig serie adaptar på kameran: först Fuji till Leica M, sen Leica M till Leica gänga, och sist nån klurig till Contax, med egen snäckgång rimligtvis. Men kan man grunderna, fungerar allt...
Den där Leica/Fuji hybriden borde väl heta Feica? Mvh, LO
Den ena bilden är tydligt bättre än den andra, det ser man ju! Bra test :)
Men om man ska gå på djupet och diskutera fotografi, är det moraliskt rätt att inte avbilda folk på bästa möjliga sätt? Måhända att du skänkt dem en kopp kaffe men tänk på deras familjer, ska de behöva se sina makar och fäder avbildade med en "glugg" ? Dessutom på ett fik i Gnesta, tänk vad som kan hända om dessa bilder slinker ut på facebook.
Jag vill också tillägga att jag inte är ett dugg avundsjuk på att du har så många "gluggar" att sätta på din Fuji, så det så ;)

Ha det gott och trevlig helg! /Thomas
Svar från Benganbus 2016-10-01 10:53
Tack för en trevlig och kul testanalys!
Ha det gott med en trevlig helg tillbaka!
/B