The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3603 / Är det unikt att kopiera Bruno Amadio? Men å andra sidan, det kan bli många gillanden! ;)I dag va vi på Artipelag! Min fru ville dit! De e tur att det finns nå'n kulturellt drivande i familjen! Spännande ställe Artipelag! Nu va vädret litet grått, så strandpromenaden blev litet kall! + 5 grader och motvind! Men efter det smakade kaffe med semla bra! Jag läste i tidigare utställningskataloger, bla så hade ett antal fotografer haft utställningar på Artipelag! Jag läste också att fotografin sannolikt är ett kommande investeringsobjekt även i Sverige!

.Och vad är det för typ av fotografi som blir intressant! Sannolik litet udda och unik fotografi! Det fanns några fotografer i en av katalogerna som va intressanta! Bilden här ovan e inte från någon katalog, utan bilden satt på en vägg!

Å andra sidan, vad gäller bilder typ Gråtande barn, som det finns c:a 1,5 miljoner av i svenska hem, och om då konstnären hade fått en tiokrona per bild! :)

Å så va den här dagen slut!
/Bengan

Inlagt 2017-01-27 22:18 | Läst 1404 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter Disneyfiguren Kalle A*** i efternamn?
Ack ja, dessa gråtande barn! Det är bestämt samma italienare som gjort dem allesammans. Jag vill minnas att folk stod på gatan och sålde dem i Stockholm. Jag tycker att de är rent förskräckliga. En annan sådan där tokbanal bild som jag tror finns i många svenska hem är en fiskargubbe med snugga, fast jag minns det inte som ett foto. Om foto blir investeringsobjekt så ska man väl se det som tecken på att foto som konstart har mognat. Om det innebär att fotografi har blivit bättre är väl tveksamt, det har alltid funnits bra foto likaväl som banalt eller intetsägande foto. Men det är mitt intryck att foto numer är populärare än någonsing. Och de överväldigande flesta fotona lär tas med iPhone. Mycket av detta är familjebilder och ganska intresselös foto utanför den närmaste kretsen av anhöriga. Men det har ju sitt dokumentariska värde, som tenderar att växa med tiden.
Svar från Benganbus 2017-01-28 09:47
Det finns andra bilder i det här ämnet också, och jag tror tyvärr att mycket av det här fortfarande speglas i en del nutida fotografi. För det fanns ju en anledning till att så många köpte de här bilderna tidigare.
Och nutida fotografer, kanske utan att tänka på det, eller kanske för att dom inte har sett bilderna tidigare, eller liknande bilder, återupprepar den här typen av fotografi, just genom att man får många gillanden!
Som man fick förr!
Men den här typen av bilder kommer nog aldrig att bli ett investeringsobjekt, dels e det för många gillanden, dels e inte bilderna tillräckligt unika!
Så skall man bli ihågkommen ;) eller få sina bilder som investeringsobjekt, då måste man fundera i andra banor än i masspopularitet!
Fast med en lapsus,
man kan såklart massälja sina bilder! Och då e gillanden mycket intressanta för typ Gallerix och IKEA! De e inte alls att förakta! :)
/B
EGW 2017-01-29 18:59
Kanske tur att man inte behöver leva på sitt fotograferande :-)