The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3646 / Ingen ny M Leica Pg! Å så Tårtan nu på onsdag! :)

Utan jag får fortsätta med min surrogat-Leica! ;) Funkar bra, i alla fall när det e litet skumt! Visserligen e sökaren ljus och fin på mina analoga, men jag hittar skärpan snabbare med Fujin när det e inte så ljust! Man ställer ju in Focus Accentuering, och det funkar mycket bra! Jämförde med M2, M4 och M6 i går, jag ställer skärpan mycket exaktare och snabbare med Fujin! (Och sökaren på en digital M Leica e nog ganska lik den analoga sökaren) Se'n e sökaren på M Leican bättre i dagsljus!

.

Fast det vore litet kul om Leica gjorde en Fujiliknande kamera, typ X-E1, men med FF! Då kanske!  :)

Och så Tårtan på onsdag!

Och nu skall "sjuklingarna" snart halta ut! Både Roffe och jag haltar litet! Roffe har nog en sträckning och jag har en tå som e litet öm!

/Bengan

Inlagt 2017-02-27 11:08 | Läst 4187 ggr. | Permalink


(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Vad är det för diaramar längst till höger i bilden? Alla är Gepe, först glasade småbilds, sedan 4,5 x 6, och 6 x 6. Men är de sista lådorna panorama-ramar, gepe 2603? Ser lite så ut av förpackningen att döma. Sådana har jag sökt, men de är svåra att få tag på då de inte mera tillverkas.

h.
Tommy S.
Svar från Benganbus 2017-02-27 19:58
Bilden är tagen för några år sedan inne på Schönherrs foto!
Då jag stod och tvekade! ;)
/B
Din Fuji X-E1 är säkert mycket bra och jag tror inte man kan se stor skillnad jämfört med en M-kamera. Men så var det ju det där med formatet 24x36! Jag är en inbiten vidvinkelfantast och då vill jag att t.ex. 15 mm eller 21 mm brännvidd ska visa hela objektivets vinkel. Fast å andra sidan finns nu en Voigtländer 10mm (!) som då skulle ge ungefär samma bildvinkel som 15 mm i småbildsformat. Och deras 15 mm blir väl ungefär som en 21:a i så fall. Så där tog ett av mina bästa argument slut....

/T
Svar från Benganbus 2017-02-27 19:57
Jag säger inte emot dig Tomas! :)

Men, jag skulle kunna tycka att Leica kunde göra en X-E1-liknande kamera, men med sin FF-sensor! Då! :)
Jag har börjat gilla den elektroniska sökaren på Fujin, speciellt då det e litet dåligt ljus och på kvällar!
När det där "krispiga" kommer i Fuji-sökaren, då skärpan ligger exakt, det funkar mycket bra för mig!
Kan ha och gör med att jag fått litet sämre syn också! ;)
/B
TomasKronberg 2017-02-27 21:42
Jag tror att Leitz gjort en ganska omfattande marknadsbedömning. De har redan en systemkamera i halvformat (Leica T), de har en systemkamera (SL) som klarar de flesta adaptrar och objektiv och de har M-kamerorna som säljer som smör. Jag tror aldrig att Leitz kommer att lansera en systemkamera i småbildsformat i stil med FujiX-E1 eftersom den egentligen redan finns och heter Leica M. Vill man ha en elektronisk sökare finns det ju att köpa till...;-)

Vad som inte finns och som du påpekar är ju autofokus - det är den enda skillnaden och eftersom man aldrig kan få autofokus med M-objektiv så tror jag det är ytterligare en anledning till att Leitz inte kommer att introducera något i still med Fuji i småbildsformat.

/Tomas