The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3782 / Filmtips, och ett kanske för bra objektiv och fågelfoto!

Skärpetest med ett objektiv från 1955! (Förstora så ser ni bättre) Så en varning, de e inte bara å köpa ett gammalt objektiv å tro att man får en "äldre målerisk effekt" bara för att det e ett äldre objektiv! Det måste vara rätt äldre objektiv! ;)

Å andra sidan, det finns säkert nå't Silverprogram för att smeta ut skärpan på det här objektivet! Jag menar så bilden ser äldre ut och inte e så skarp! ;)

.Å visst sitter optiken fint på Fuji X-e1:an! (Förstora gärna här också)

.Å vad gäller film, så va jag nere på Konsum och hittade en film i realådan för 10 kr! Å filmen hade nog aldrig spelats, för det här e ingen kioskvältare! Men jag vill i alla fall rekommendera den! Filmen handlar om den indiske matematikern Srinivasa Ramanujan!

"I många fall är det långt efter hans död som vi förstått hur hans resultat även hänger ihop med områden inom matematiken som ligger långt från hans eget fält, säger Martin Westerholt-Raum vid institutionen för matematiska vetenskaper vid Chalmers tekniska högskola och Göteborgs universitet".

.

Roffe å jag tog oss en tur upp på berget idag, med det va inget läge för att sitta ned, för regnet va på ingående! Å regnet kom, å då satte vi oss under en gran med ett paraply! Granens grenar leder ju ut regndropparna  och så ett paraply på det, så blir det som en liten koja! Hundkoja! ;)

.

Å så tog jag några bilder på en fågel, men va för långt ifrån!
Hur som helst, om ni skall fota litet "gammeldags", se bara upp så ni inte får en för skarp optik! Dom e luriga de här äldre! ;)

/Bengan

Inlagt 2017-06-12 21:56 | Läst 1358 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Å, det där kökskaklet ensamt ger ju en "äldre målerisk effekt" bara det ;)
Och objektiv eller kamera behöver man inte numera kom jag på, man kan företa sig en bildjakt på nätet; när man hittat en bra bild gör man en skärmdump helt enkelt och pang, så sitter den!

Allt beror ju på om man blir glad av det, oavsett hur bilden kom till.

Ha det gott! /Thomas
Fiskgjuse, med största sannolikhet. Så nog räcker skärpan...

Skaffa ett gammalt Novoflex "pistoltele" av den gamla tvålinsiga sorten! Då får du både äldre, målerisk effekt, användbara fiskgjusar (efter mycket övning...) och rejäl motion när du bär runt det...
Apropå matematik och analogt, så kommer man långt med en "Abacus", det har funnits lite olika varianter genom historien och i olika kulturer.
Den vanligaste varianten är en ram försedd med ett antal pinnar, på vilka kulor kan löpa fritt. En pinne är för entalets plats, en är för tiotalets plats, en för hundratalets plats osv.
När jag själv var liten så fick jag en i julklapp och på den vägen är det.
Tack för tänkvärda och kluriga kommentarer! :)

Fått kommentar via telefon också,
"du bör nog rengöra sensorn, de syns nå't skräp i luften på sista bilden!" :)
B)