The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 379 / Ordning och reda är vad som gäller med digitalkamera! Då får jag stå över!

 

Lyfte nyss på en kartong i ett skåp och hittar en skokartong med diabilder....  Å vem kan ha lagt dom där månntro!?  ;)

Ok, så här är det nog med det analoga, så kan jag "sprida ut bilderna" i skåp, kartonger osv, och dom ligger kvar där, visserligen i oordning, men dom finns där.
När det gäller den digitala bildförvaringen så krävs det ordning och planering..... "The Brave New World!" ;)

Men det funkar inte för mig! :)  Å mitt liv har varit litet ostrukturerat så att säga, med ett antal arbeten och bosättningar, men kul liv, och då har det funkat bra att ta med pärmar och skokartonger vid flytten! :)
Och jag gillar att ta bilder!! 

Så nu har jag hittat svaret på varför den digitala eran inte passar för mig! Jag har ju känt det på mig ett tag...
Jag är för oordningssam! :)

 


Å vad hittar vi då i skokartongen! Skidåkning i Åre för en 35 år sedan...   (Jag jobbade i Åre då)  Å här kommer jag!! Å på den tiden fanns det inga vikkäppar... så jag undrar hur det går här se'n?

*
Å Minnet börjar komma.....Jag åker i en storslalomheldräkt och har storslalomskidor, 215 cm långa!
Å tror det är i Tväråvalvet.....

 

 


Å här då? Jo de e Gotland för c:a 10-15 år sedan. Min fru ville absolut bada i det iskalla havet!! C:a 20 grader.
Så jag rodde ut henne, och här tar hon sig upp i båten efter badet! 

 

 


Å här är det drakflygskolan för c:a 35 år sedan.. (Dom har små drakarna va svårflugna, det gällde att hålla flygfart hela tiden, annars vek den sig, å det är inte så bra på en 10-15 meter höjd, där hinner man inte dyka upp fart igen och börja flyga...)

 

 


Cykel i Danmark för 30 år sedan. När man cyklar i Danmark så släcker man törsten med en Carlsberg!
(Eller Tuborg) Vi cyklade från Klippan i Skåne till Själland, Fyn, Lolland, Mön och tillbaka. Vi besökte bla några vänner som hade en glashytta på Fyn.
Se'n tappade vi kontakten....
Å när vi cyklade på Bornholm 20 år senare, så har en av dom en glasutställning där!!
Å då tog vi upp kontakten igen! :)

 

 


Jaha, och nästa bild....?  Tror det är Tunnelbanestation Rådhuset..!? För en 15 år sedan..?

*
Och plötsligt när jag tittar på den här bilden, så tycker jag den är spännande...
Skall nog göra en kopia av den!!

 

 

 


Å för att hålla oredan på plats, så kommer en bild från Grekland! :)  Man kan fotvandra i Grekland, men det blir litet mer uppochner än i Sverige.  Ni ser uppochner i bakgrunden. Den här platsen ligger i bergen åt Albanienhållet.
En av mina vänner är Grek, och visade mig sina hemtrakter.

Visar inte fler bilder från kartongen just nu, men ni förstår nog hur resten av bildblandningen kommer att se ut!

 

Så här ser ofta min "bildlagring" ut, det är nog därför jag känner oro för det digitala! ;)
Ok, vissa negativ har jag faktisk i ordning, dom svartvita bilder jag visar upp då och då vid utställningar, men resten!!!

För mig funkar nog det analoga bäst, med oframkallade rullar vars antal ständigt växer i kylskåpet, och spännande upptäckter i skokartonger! ;)

Alla är vi olika!
Och tur är väl det! : )

Ha det bra i midsommar!
/Bengan 

 

 

 

Inlagt 2009-06-18 08:14 | Läst 11138 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Känner igen det där med att man hittar bilder lite här å där. Ordning är för idioter, genier behärskar även kaos... :)
Svar från Benganbus 2009-06-18 08:54
Å en liten tröst för oss i kaoset kan väl vara det där Norén skrev,
om grannen!? ;)
/B
Du får mig att skämmas för ordningen bland mina bilder. Ha det gôtt i midsommar.
Svar från Benganbus 2009-06-18 08:31
Tänk om alla var lika, vad tråkigt det skulle vara då! :)
Ha det bra du med!!!
/Bengan
Ska vi se oss som gudar nu med? :)
Svar från Benganbus 2009-06-18 09:14
Nu lockar du in mig på farliga tankar..! ;)
För det va just det som Jesus sade i Thomasevangeliet...
(Men det va nog lika bra att Thomasevangeliet och Marias evangelium inte kom med i Nya Testamentet, tänk om folk får reda på vad som står där...!?)

Men nu skall vi inte tala religion eller politik, utan bara om en högst personlig fotooreda!
Har oxså minnen från cykeltur på "syd havs øerene" snappsen och ølen stod uppdukade på lunchställena. Bilderna blev därefter....
Håller på att samla, negativ, kartonger, pärmar och påsar....begriper plötsligt av ditt kloka inlägg varför jag tövar med digitaliseringen. Det finns ju så bra analoga gejer, som man redan har...
Svar från Benganbus 2009-06-18 10:42
Man behöver inte springa år samma håll som de flesta, bara för springandes skull!
Man måste kanske pröva om löpriktningen passar! ;)
B)
För 35 år sedan jobbade jag i Storlien så kanske har jag utan att veta om det sett dig nångång. T ex då vi Storlienarbetare drog till Åre för att få lite fallhöjd eller äta gott.
Hursomhelst så har jag bilder från den här tiden också (71-78) och jag vet nog ganska säkert var dom är. Alla mina bilder ligger i några få lådor i källaren. Är det för lite god ordning ? :-) Tror inte det, för dom ligger nog skapligt osorterade. Bland de digitala bilderna på datorn hittar jag snart ingenting. Och varje gång jag letar efter nåt speciellt så hittar jag även många skräpbilder som av någon outgrundlig anledning inte blivit raderade

Pa
Svar från Benganbus 2009-06-18 13:05
Vi kanske har setts utan att veta om det! :)
Vad trevligt!
Å Storlien förr! De va grejer de! Man åkte tåg ända fram! Bodde några gånger på hotellet också, å åkte Bånggårdsliften bla!

Å det här känner jag igen!
"Bland de digitala bilderna på datorn hittar jag snart ingenting".
Det är därför jag måste inse min begränsning!
Men det gör inget! :)
/Bengan
Hehe. Danskar är roliga, släcker törsten med en Tuborg/Carlsberg! :)


Håller med dig. Och det som är kul med den analoga förvaringen är att man kan hitta 15 år-gamla pärlor. Det tror jag inte man gör bland de digitala arkivbilderna på cd-skivorna eller hårddiskarna. Själv har jag alla mina negativ och kartor nere i källarförrådet. Och ibland, istället för att gå ut på krogen en lördagkväll, så kan man gå ner där och rota nån timme och hitta bilder man hade glömt bort att man tagit, eller bara missat. Kul!
Nu börjar det "bränna till" i de viktiga livsvalen minsann! Jag känner också igen det där med nyupptäckta bilder här och var. Men faktum är ändå att det gäller film och papper likaväl som digitalbilder. Är man en notorisk slarver (som jag är) ja då spelar det ingen roll vilken teknik som används... ett årtal på pärmen är helt OK som register. Och en avlagd hårddisk blir inte sämre med åren, den kan man alltid koppla in med någon USB-docka för en struntsumma. Finns på Jula Postorder bl.a. ;-) när man ändå är där och köper träskor! Men den enklaste datalösningen är nog ändå att ha två diskar i datorn: En för systemet och en för data (bilder). Det är busenkelt att bestämma att "My Documents" hamnar på en egen disk. Ta sen back-up på just den disken med jämna mellanrum.
Nu börjar det "bränna till" i de viktiga livsvalen minsann! Jag känner också igen det där med nyupptäckta bilder här och var. Men faktum är ändå att det gäller film och papper likaväl som digitalbilder. Är man en notorisk slarver (som jag är) ja då spelar det ingen roll vilken teknik som används... ett årtal på pärmen är helt OK som register. Och en avlagd hårddisk blir inte sämre med åren, den kan man alltid koppla in med någon USB-docka för en struntsumma. Finns på Jula Postorder bl.a. ;-) när man ändå är där och köper träskor! Men den enklaste datalösningen är nog ändå att ha två diskar i datorn: En för systemet och en för data (bilder). Det är busenkelt att bestämma att "My Documents" hamnar på en egen disk. Ta sen back-up på just den disken med jämna mellanrum.