The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3842 / Att ifrågasätta rådande normer!Det brukar vara konstnärers sätt att upptäcka nya vägar! Men att i en normgrupp, försöka sig på det, kräver grit! ;) Ofta så lägger konstnären av efter ett tag och inordnar sig i normen och får då  uppskattning! Ok, då e väl allt väl va?
De beror på vad man e ute efter! ;)

.Jag fortsätter att fota med ett annat icke antireflexbehandlat objektiv, en Sonnar 1,5 / 5 cm i Contaxfattning. (Den här optiken har förresten varit på test hos Hasselblad)

.Här en bild tagen med Sonnar 1:2/5 cm, där jag inte "kolat till bilden", utan försökt bibehålla det som kom ut ur den icke antireflexbehandlade optiken!

Skall bli intressant att se hur 1,5:an funkar i porträttfoto. Å andra sidan, de "skavanker" som finns i sådana här objektiv går ju att fixa i PS! Å andra sidan igen, varför då köpa så fantastiska objektiv man gör idag, då det mesta går att fixa i PS efteråt? :)

/Bengan

Inlagt 2017-06-22 13:21 | Läst 3370 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Den funkar ju alldeles utmärkt för porträtt! Inte skavanker å egenart karaktär heter det ;) Trevlig midsommar till er på landet :)
Fortsätt du Bengt med att fotografera med gammal optik från från en svunnen tid. Allt förmåga tror att bara det är nytt så är det mycket bättre (räkna hårstrån på ögonbryn) Återanvända gammal optik (utgången) ligger inte i tiden. Vad bilden förmedlar och visar för betraktaren är ointressant. Upplösning och antal megapixlar är tidens lösen.
PS: Bengt var köpa en adapter av god kvalité från Canon EF till fujifilm XE-2, svar med PM
Svar från Benganbus 2017-06-23 08:45
Thomas! Ursäkta sent svar!
Jag har köpt en adapter hos Kreativ fotografi (Sverige) med bra resultat.
Men det finns mängder av adapters,
och mängder av tillverkare, och några adapters är mycket bra. Men den enda större erfarenheten jag har är den KIWI-adapter jag har för M-optik på Fuji. Den funkar bra!
/B

PS. Har även en adapter för Contax G-optik på Fuji! :) Att överföra Contax G-optikens autofokusdrivning till en manuell vridinställning! :) Lycka till!
Men med god vilja, och gott om tid, så går det att fokusera den optiken också på Fuji!
Normkritik, det är ju på modet! Fast du har riktat in dig på fel normer, så det blir nog inga intervjuer i TV ;)
Här på FS däremot är det bra med lite normkritik, "Där alla tänker lika, där tänks det inte mycket" sa någon vis person.

Trevlig midsommar! /Thomas
Svar från Benganbus 2017-06-24 10:26
Tror det va hon från Alexandria som också sa, "de e bättre att tänka litet fel, än att inte tänka alls!"
Men hon blev stenad av en kristen mobb!
Trevlig fortsättning på midsommaren!
/B