The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3861 / Lyssnade på P1, så klart, och ett samtal om P C Jersilds nya bok ”Tivoli”

concrete

Stora delar av Djurgården har i framtiden förvandlas till ett jättelikt äldreboende.  Anläggningen, ett konsortium som delvis finansieras av kineser, får heta Bliss Gardens (Lycksalighetens trädgårdar). Å det hela är en investering från de penningstarka kinesernas sida, som såklart förväntar sig god avkastning från sina förmögna kunder som bor i det här speciella äldreboendet.

Det här är en utveckling på dagens samhälle, förklarar P C Jersild. Har du pengar, så kan du köpa ett bra boende, köpa bra privat vård och även ett bra åldringsboende. P C Jersild beskriver i sin bok en ännu härligare framtid alltså! :)

/Bengan

Inlagt 2017-09-09 14:59 | Läst 548 ggr. | Permalink(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Låter obehagligt sannolikt. Det är bra många år sedan politikerna tvingades ligga bland övriga pöbeln på en vanlig offentlig vårdavdelning.
Bra? - i boken kostar rum med fönster mycket extra, de flesta får nöja sig med fönsterlöst och bildskärm. Jag har inte läst boken men uppfattar den som en dystopi där inget som ger verklig livsglädje finns kvar.
Svar från Benganbus   2017-09-10 10:25
Det här är en fantastisk vidareutveckling på det vi har nu! Vi får ju välja det mesta numera, typ val av PPM-fonder, skola, telefonabonnemang och viss privat sjukvård, så i framtiden kan vi välja ett mycket exklusivt privat äldreboende på Kgl. Djurgården också! :)
/B

Ps. Å den som inte riktigt har råd hela vägen, men ändå vill bo där,
kan välja ett rum under markplanet med ett bildskärmsfönster! :)
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt