The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3863 / När den bästa modellen av Fuji X100 kommer, då ni!


Vad gäller det vi e skapta för och att tala om och tänka på, teknik alltså, och i vårt fall kameror, så väntar jag på att den bästa modellen av Fuji X100 kommer! För när jag läser recensioner, tex på den den senaste, X100F,  så verkar det finnas en del saker att åtgärda innan allt är bra! (De e kanske så att testarna skulle göra kameror? Så dom blir bra på en gång!)

Hur som helst, jag behåller min X100 ett tag till, även om den inte alls är perfekt, men när den perfekta Fuji X100 kommer, då ni! :)

.

Roffe sover fortfarande! Så jag hinner ta en påtår innan!
/Bengan

Inlagt 2017-09-12 08:15 | Läst 793 ggr. | Permalink(visas ej)

Hur mycket är tolv minus två?
Skriv svaret med bokstäver
Lika bra att vänta helt rätt och det beror ju lite på fotografen också har jag hört!
Svar från Benganbus   2017-09-12 09:53
Jag försöker intala mig det, att jag själv har en del i det hela!
Om det blir bra bilder alltså! ;)
/B
Det påminner om din följetong/thriller om den bästa M-Leican. Då stannade du vid M4 och Leica fortsatte =) X100 kommer kanske fram till någon riktigt bra modell men stannar nog inte vid den. Allt vilar under förbannelsen om en bättre modell nästa gång. Och alla går på det.
Svar från Benganbus   2017-09-12 09:55
Jag viker inte ner mig ännu! ;)
Å jag tror du va en av dom som "lurade" på mig X100 förresten! :)
Så nu sitter jag här med den första modellen kvar!
/B
N Thomas Meldert   2017-09-12 14:02
Jo, jag erkänner att jag fick dig på kroken. Och jag har också min X100 kvar! Den fungerar ju utmärkt så varför byta till en senare med marginellt bättre specifikation? Jag byter nog om den går sönder. Elektronik är ju inte lika långlivat som gamla mekaniska kameror med några decennier på nacken =)
Låter som du försöker hitta ursäkter för att inte sukta efter en X100F ;)

X100F känns väldigt komplett, men Fujifilm verkar ha sparat 4K-video till nästa modell. Det är kanske också kommer inbyggd bildstabilisering.

Jag tycker att nya X-E3 är ett högintressant alternativ till X100F, jag vill ändå inte ha optisk sökare. En X-E3 med 23/2 kostar som en X100F, och då är XR 23/2 lite bättre än inbyggda 23/2 i X100F. Och så kan man byta objektiv ... :) Det lite större formatet kan jag leva med.
Svar från Benganbus   2017-09-12 13:22
Väntar nog minst till X100E! (E = Eight) Fuji hoppar över beteckningen X100 Five, Six och Seven
så det inte förväxlas med tidigare modeller! ;)

Jag har ju en X-E1, som jag mest kör Summicron 35:an på! Avspänt liksom! För det e manuella inställningar! Mycket omodernt! Slow Photography!

Men om man får önska, det e en X-E3 med optisk OCH elektronisk sökare! Fuji X-E4 alltså! Lycka till med det Fuji!
/B

Ps. Har läst på litet om modellerna efter X100. X100S verkar vara den modell som blev mycket bra efter de önskemål som många fotografer önskade som förändringar på X100! De efterkommande, T och F va väl inte så där väldigt imponerande, men de e klart, 24 mpix säljer!
froderberg   2017-09-12 13:40
>Men om man får önska, det e en X-E3 med optisk OCH elektronisk sökare! Fuji X-E4 alltså! Lycka till med det Fuji!

Den finns ju redan och heter X-Pro 2 :)


>Har läst på litet om modellerna efter X100. X100S verkar vara den modell som blev mycket bra efter de önskemål som många fotografer önskade som förändringar på X100! De efterkommande, T och F va väl inte så där väldigt imponerande, men de e klart, 24 mpix säljer!

Visst är det stor skillnad mellan X100 och X100s, och liten skillnad mellan X100S och X100T. Men jag tycker att X100F också innebar en stor skillnad. Skillnaden i hastighet och serietagning är stor. Även hanteringen har fått ett stort lyft. Joysticken gör under för att snabbt sätta AF där man vill.
Svar från Benganbus   2017-09-12 13:59
En fotokompis i Sötälje har en Pro2. Vet inte vad det är riktigt, men det stämmer inte riktigt för mig! Dels känns kameran för stor, å så när jag använder manuella pirat-gluggar, typ Leica, så blir det mycket pillande innan man kommer till skott! Så tycker jag i alla fall!

Varför jag gillar den optiska sökaren det är att den funkar så bra i starkt soljus!
Å mycket bra på solbelyst snö i fjällen!

Om jag skulle byta upp mig, så e nog en Svart X100S mitt förstaval! :)
Om det e ett bra pris alltså! :)
/B
froderberg   2017-09-12 14:48
Jag ser inte problemet med att använda en elektronisk sökare en solig dag i fjällen, men kolla på skärmen går förstås inte.
elgenper   2017-09-12 16:28
Nja, skulle nog vilja påstå att det är *sökarbilden* man inte ser...;-) Har en XT1, och just i stark sol är det nästan hopplöst att urskilja något i EVF eftersom ögonen är inställda på starkt ljus och det tar en bra stund att vänja sig till den enormt mycket ljussvagare bilden i EVF. Som att köra in i en biltunnel när det är sol utanför; det är ett svart hål hur mycket lampor man än fläskar på med därinne.

I övrigt är det en riktigt bra kamera.
Bengt skojar och vill bara provocera lite, han vet att det inte finns någon "perfekt" kamera. 😉
Svar från Benganbus   2017-09-12 19:17
Tack Ragnar! :)
Och en massa trevliga samtal blev det av det hela också! :)
/B
Den för mig viktiga skillnaden (har en X100T) jämfört med den första är att autofokusen är betydligt säkrare och rappare?. Det var egentligen den enda anmärkningen jag hade på den första modellen, att den ofta fokuserade på något i bakgrunden.
undrar om bilderna blir bättre...
Skön bild på Roffe, Bengan! Kanske han tröttnat på dina kameragrubblerier ;)
  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt