The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3896 / De här med stridsvagnar å kanoner å flygplan e nog bra att ha i ett försvar!

#3569023

Bara det finns elström och att kommunikationerna funkar så man kommer fram till sina stridsvagnar och flygplan, och att allt e bra hemma, typ varmt å skönt, och att det finns mat och att kortläsarna fungerar så familjen kan gå och handla mat, då kan soldaterna åka tryggt iväg till fronten!

Kom att tänka på det här när jag läser om IT-problematiken här i Sverige! Och den aningslöshet som finns, även hos gemene man! "För jag har inget att dölja!" Allt e uppkopplat, kärnkraftverk, dammar, tunnelbana, polisens Rakel, försvarets datorer!

Tur att vi har våra egna mobiler om det andra inte skulle funka! ;) ;)

Här e litet kvällsunderhållning! Men de e lugnt, de här e bara på internet! :)

/Bengan

Inlagt 2017-10-11 19:08 | Läst 1387 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Skulle den infrastruktur du nämner bli utslagen så får vi nog räkna med det samma och våra mobiler, vi lever i en sårbar värld. Vi får skicka röksignaler om det krisar, eller kanske en Didgeridoo skulle vara var mans egendom, https://www.youtube.com/watch?v=RhDaNgJbtI0. Riktigt fin bild den där ovan.
😀
ztenlund 2017-10-11 20:02
I kristid kan man inte hålla på med importvaror. En hederlig näverlur ska det förstås vara!

Här har våra norska grannar gett sig i kast med att spela ihop på dylika:
https://www.youtube.com/watch?v=BdIqpBCH0bU

Fungerar även ståendes på tacknocken:
https://www.youtube.com/watch?v=gRjB5wP6-9g
präntare 2017-10-11 20:27
Ja men en Didgerdoo kan man köpa varsomhelst i världen och den har dessutom låga frekvenser vilka når längre än dom höga.
😁
Svar från Benganbus 2017-10-11 20:29
Va e det för fel på en vårdkase då? Går utan elström! :)
/B
präntare 2017-10-11 20:48
Inget fel alls, bara en annan möjlighet.
😁
Du har något där Bengt.
Den danska regeringen har just (i dag) presenterat ett nytt förslag till ett kommande försvarsavtal. Detta inkluderar ett element för att försvara cyberbrott och hackerattacker. Man tänker sig även planering som hjälper stora privata företag mot hackers. Märsk har nyligen träffats globalt och ett par ministeriers webbplatser hackades samtidigt - attackerna kom från en server i Östeuropa. Den här gången var det dock en liten amatörisk attack, som var irriterande, men att hantera. Det berättar bara att mycket allvarligare attacker är möjliga och att man måste kunna förhindra dem.
Hälsningar från Erik.
Svar från Benganbus 2017-10-11 22:53
Hörde på nyhetern att SJ hade haft problem, nå'n hade överbelastat servern, så kunderna och lokförarna fick problem! Så att ligga öppen mot internet har sina risker!
Men det är svårt ändå, för Iran hade ett lokalt nätverk i sina atomanläggningar, men man smugglade in ett USB-minne, som nå'n av nyfikenhet kollade, och det va tomt, trodde den som provade minnet! ;)
/B
Jo det här har vi vetat länge nu, frågan är vad vi ska göra, många tex i USA har ju byggt överlevnadsbunkrar på hemliga ställen där dom laddar upp färskvatten o alla förnödenheter, drivmedel osv, där kan dom klara sig ett bra tag.....men sen? LO
En gång i tiden hade vi Överstyrelsen för ekonomisk beredskap som säkert inte ens hade en GD utan en sketen överdirektör som chef. Iallafall lagrades olja och bensin i stor skala i bergrum. Mat, kläder, bränsle. Telenätet hade koppartrådar och telefonstationerna batterier som höll nätet igång tre dygn om det skulle behövas. Skyddsrum fanns till den befolkning som inte skulle evakueras. Många finns faktiskt kvar men bästa bergrummen har väl sålts till högstbjudande.

Och så hade vi en krigsmakt fram till 1975. Då döptes den fullt korrekt om till försvarsmakten. Den hette fortfarande försvarsmakten även sen försvaret av Sveriges territorium nästan lagts ner samtidigt som en yrkeskrigsmakt byggdes upp för att strida i Afghanistan m fl platser i mellanöstern med omnejd.

Försvarsministern Mikael Odenberg (M) avgick i protest. F d försvarsministern Thage G. Peterson (S) har envetet protesterat mot vårt deltagande i kriget i Afghanistan.