The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3973 / Det här med att försöka sälja prylar, men dom blir ändå inte sålda! Å Tårtan på onsdag!

´

Polisstation i Bologna

Brukar fundera på det när jag ser "objekt" tex här på Fotosidan, men oftast på andra ställen i samhället! Tex en villa eller annan sak som man vill sälja! Eller vinterdäck, soffor osv! Ibland undrar jag om man verkligen vill sälja? ;)

Vi har haft några hus/villor här i Gnesta som stått länge ute till försäljning! Och jag kan väl förstå att man vill ha ut max för huset! Men då gäller det att tänka till litet i alla fall vad gäller hus! Är marknaden på väg upp eller ner! För e marknaden på väg ner, så e det dumt att vänta! Men de e klart, man kanske inte har nå't val, man måste sälja!

Jag har haft litet för högt pris på några objekt jag skulle sälja på Kameraloppisen! Och fick såklart inte sälja grejerna, fick skylla mig själv!! :)

Å jag kan såklart förstå att har man köpt en dyr grej nyligen, å köpet inte blev så bra, så vill man såklart att tillbaka så mycket pengar som det går! Men man bör nog tänka på att "nya" grejer, inköpta för ett havår sedan, även med medföljande kartonger och kvitto, inte e nya! Tyvärr!
Så fort du tar ut den nyköpta bilen på gatan, eller kameran från försäljningsstället, så är priset ett helt annat än inne i butiken!

Å vad gäller kameror, digitala, dom har nog en bra omsättningshastighet = för det kommer nyare modeller hela tiden! Så dom sjunker  snabbt i pris! Min Fuji X100 kan man nog få max 1500-2000 för! Om nu någon vill ha den! Annars får man locka till ett onödigt köp hos någon! :) Med ett ännu lägre pris! Eller lägga kameran i byrålådan! (Eller fortsätta att använda den, trots att den e så himla gammal)

Så en sammanfattning, en vara eller pryl, som ändå har ett visst marknadsintresse, men inte blir såld, har sannolikt ett för högt pris! Marknaden liksom! :)

Å så sista Tårtan för det här året nu på onsdag!

Inte så mycket mer att rapportera! :)

/Bengan

Inlagt 2017-12-11 08:53 | Läst 1432 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Fick rådet en gång när det gäller att sälja fotoprylar, begär hälften av nypriset så hamnar man ganska rätt. Sen finns det ju tyvärr de som in i det sista ska pruta till sista kronan. Skambud är bara förnamnet ibland.

Det finns ett gammalt arabiskt ordspråk:

När säljaren säger 10, menar han 8 och vill ha 6, alltså är det värt 4 så bjuder du honom 2.

Testa detta nästa gång...
Svar från Benganbus 2017-12-11 15:02
Tack för tips Lars! Skall in på Fotokungen framöver, skall testa om det kan funka vid köp också! :)
/B
Måns H 2017-12-11 22:29
Arabiska ordspråket stämmer nog på hur man ska pruta i en del miljöer!

Agadir: Jag behövde en läderrem runt en resväska som började gå sönder och var beredd att betala 40 pengar. Säljaren ville ha 200. Jag sa 1 peng och höjde inte budet. Då tog han fram miniräknaren och visade att man ska mötas på halva vägen. Jag nickade och sa åter 1 peng. Då glimmade det till av intresse i säljarens ögon. Sen jag gått upp till 5 en peng i taget och han ned till 75 möttes vi på halva vägen. "Min vän" sa han, detta var min första affär för dagen, det var därför jag gick ned så långt i pris.