The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 3974 / Roffe äter kött! :)

#2746682

Det började med att jag va ute med Roffe, och han gjorde det stora behovet! :) De gör han tre gånger om dagen! Tänkte, han och jag e nog litet olika inombords! Tarmar å matsmältning liksom!  Maten verkar gå rakt igenom honom! Men det e inga problem, det som kommer ut e fast å fint! :) Även i munnen har jag märkt att vi e olika, tex när han hugger en Lämmel i fjällen! Och jag undrar vem som e mest miljövänligt, han e köttätare, å jag äter inte kött! Så jag Googlade litet och hittade några artiklar!

"Så att vara vegetarian är att slösa med jordens resurser och sin egen hälsa. Som köttätare sparar man jordens resurser och får optimal hälsa". (Björn Hammarskjöld F.d. överläkare i pediatrik. Filosofie licentiat i biokemi. Boende i Mora. Ledamot i Strömstad Akademi, som består av akademiker engagerade i forskning, utveckling, utbildning och information).
https://asikt.dn.se/asikt/debatt/det-enda-logiska-ar-att-valja-vegetariskt/det-enda-kloka-ar-att-vara-kottatare/

Å så en artikel till!
Köttkonsumtion är väldigt miljöbelastande, en rad vetenskapliga studier bekräftar det, kommenterar Annika Carlsson-Kanyama, forskare på Totalförsvarets forskningsinstitut, de nya rönen.
Resultatet är nedslående. För varje kilo producerat kött skapas växthusgaser motsvarande 36,4 kilo koldioxid. Därutöver släpps stora mängder gödningsmedel ut samtidigt som stora mängde energi krävs. Totalt motsvarar det utsläppen från 25 mils bilåkning och 20 dagars oavbrutet användande av en 100-wattslampa.
https://www.svd.se/okat-kottatande-skadar-miljon

Ja du Roffe, inte blev jag speciellt mycket klokare! Men jag tror ändå att det gäller att vara litet påläst själv, innan man söker ytterligare "fakta" på internet! Å du kan nog fortsätta med köttet, men jag avstår! ;)

/Bengan

Ps. I alla fall i den ena artikeln finns det möjlighet att kommentera!
Och det e väl bra....  ;)
För det är en demokratisk rättighet! ;)

Inlagt 2017-12-11 16:50 | Läst 559 ggr. | Permalink(visas ej)

Hur många stjärnor ser du här? * * *
Skriv svaret med bokstäver
Du och Roffe är faktiskt ganska lika inombords (så när som på att ni har olika tänder). Ni är båda allätare och har en magtarmkanal anpassad för det. Sedan har ni lite olika kosthållning och även om Roffe äter kött, är jag ganska säker på att hans hundfoder innehåller en stor mängd kolhydrater i form av stärkelse. Det är billigt och får hundfoder att hålla ihop. Roffe kan bli vegetarian (men säg inte att jag sagt det). En katt kan däremot inte leva på vegetarisk kost.
Hälsningar Lena

Skriver om

  • Intresse - Reportage / Situation
  • Intresse - Svart-vitt

Arkiv