The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4001 / Ok, då startar vi ett nytt varv runt solen!

Iliaden

För vi räknar ju jordens varv runt solen, å kallar det år, och så går även tiden under det här varvandet! Tycker vi! Fast vi räknar inte alla varven runt solen, det skulle nog bli för många siffror, och osäkert angående antal varv, så vi har bestämt en startpunkt för räknandet! Å det e väl bra att man e någorlunda överens! (Fast man diskuterar det här med födelseåret också såklart!) Och om tiden går när vi åker, diskuterar man också! Einstein tyckte vid nå't tillfälle att tiden nog bara är en illusion, fast väldigt efterhängsen!

Å personligt så rinner det vi kallar år iväg! Det tycker nog de flesta som varit med några varv! För det va ju inte för så många varv sedan som man gick ut plugget, och livet va hur långt som helst, så på livet behövde man inte fundera på! De va oändligt! Å så jobbade man på, och så plötsligt va det färdigjobbat! Då kom ofta tankar på tiden och livet! Va fort allt hade gått!

Ok, det e nog inte så mycket att älta över det här med tiden, eller vad det nu är, utan man får ta tag i fördelarna! Och jag tycker det finns många fördelar!

Ha nu en god fortsättning på det nya varvet ni med!

/Bengan

Inlagt 2018-01-01 12:33 | Läst 1029 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Och året består av 365,25 dygn. Det där med tideräkning har ju varierat genom årtusenden och man har fastställt en kalender många gånger. Det är väl tur att större delen av världen är överens om samma nu för tiden. Den största nackdelen är väl att den har ett slut, på det individuella planet i alla fall. Men det är ju demokratiskt!
"... så vi har bestämt en startpunkt för räknandet!" Stämmer, synd bara att man brukar glömma bort vari den historiska startpunkten består av.

Annars startar du året med en riktigt stark bild! Vart ska det här sluta?
Gott Nytt År Bengt! Tiden känns alltmer som ett mänskligt påfund, solvarven är ju mer reella eller synliga så att säga. Gilla din bild mycket, "trots" att den innehåller så många och så olika beståndsdelar/ Björn T