The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4054 / Seriefoto med 1933:an! Och Tårtan på onsdag!

I går va det fotofika på Gustafsvik i Gnesta, och det va Thomas och Ronny som dök upp! Men det e klart, söndagar e litet känsliga, man har ofta andra planer för den dagen! Thomas har ju varit tidningsfotograf, så det är intressant att lyssna på de erfarenheter han har! Och det blir trevliga och väl animerade samtal, som jag försöker fota och ställer in avståndet manuellt! :)

.

.

.

Den här bilden på Thomas e nästan på gränsen vad som går att göra med ett icke antireflexbehandlat objektiv! Motljus, som inbjuder ett internreflexer, som sedan studsar fram och tillbaka inne i optiken utan att släckas ut på nå't sätt! Och sedan få litet struktur i ansiktet! Bra jobbat Ludwig Bertele!

.

Här är utrusningen! Fuji X-e1 med adapter och Sonnaren från 1933! Ni ser avståndsgrejen till höger på adaptern! Jag använde också motljusskyddet till och från för om möjligt hjälpa optiken något litet med att ta bort ströljus!

.

Å då själva motivet, Ronny, tycker att här har 1933:an jobbat bra, så visar jag bilden en gång till! :)

Och som sagt, Tårtan onsdag!

/Bengan

Inlagt 2018-02-12 09:17 | Läst 1275 ggr. | Permalink


(visas ej)

Hur mycket är tre plus två?
Skriv svaret med bokstäver
Ronny tycks ha varit i toppform... Men bra bilder blev det, utan problem med en gammal glugg. Börjar undra om det inte är bara du själv som blir förvånad över det...;-)
Är mest imponerad av att din kompis Ronny faktiskt har fler uttryck än som brukar visas ;)
Mv/Gunte..