The Roots of Photography is Snaps!
Back to the roots!

Straight 4067 / Det blev tvärstopp mitt på dagen liksom! Så se upp!

Min fru brukar fråga när hon kommer hem från jobbet, vad har du gjort i dag? ;) Och normaldagen brukar vara litet så här, en start med fika och DN, se'n ofta en blogg, se'n ut med Roffe och så handla, kanske fota litet, lunch och litet läsning, eller en fotofika i sta'n eller i Sötälje, å så städa litet och diska! En bra relation går genom diskbänken det vet ni självklart! :)

Men i dag fick jag också för mig att snygga till litet i bokhyllan också, och då blev det tvärstopp liksom! Ni vet vad jag menar, det kommer fram intressanta saker, och så går hela dagen!

.

Kolla! Å här e hjälpmedel då man går in för landning på Arlanda!

.

Titta på första bilden en gång till så ser ni en bok med svarta pärmar liggande till höger! Det är Anna Tellgrens avhandling "Tio fotografer Självsyn och bildsyn"! Är du något litet intresserad av Svensk fotografi, och vill ha viktigt fotografisk allmänbildning, så är den boken ett absolut måste. Det är svensk nutidsfotohistoria! Å Pictorialismen, och även "Rosenlundare" finns såklart med! ;)

.

.

Å visst e det kul att hitta gamla klockprospekt också! Funderade på en så'n här klocka när jag fyllde femtio! Men fick en snyggare klocka av min fru, så jag stod över den här! Å tänk på att den här prisuppgiften e för en tjugo år sedan, så den stämmer inte!

Som sagt, de va tvärstopp i dag!
Så gå inte på nå't liknande ni också! ;)

/Bengan

Inlagt 2018-02-20 12:14 | Läst 1374 ggr. | Permalink

Fotosidan uppskattar att du diskuterar våra artiklar. Håll en god ton och håll dig till ämnet för ett bra debattklimat.

(visas ej)

Vad heter hufvudstaden i Sverige?
Om kaptenen använder så gamla papper är det nog dags att bli orolig. ;)
Svar från Benganbus 2018-02-20 12:27
Så säger min fru också! Släng de där gamla kartorna!
Å ni ungdomar förstår inte det här! Vänta tills ni själva e där! Nostalgi! :)
/B
Men vad heter avhandlingen då?
Svar från Benganbus 2018-02-20 16:33
Tio fotografer Självsyn och bildsyn.
Svensk fotografi under 1950-talet i ett internationellt perspektiv.
Anna Tellgren
B)
N Thomas Meldert 2018-02-20 18:48
Tack, Bengt.
Ja vad vore Svenskt fotoliv utan en son curator som Anna Tellgren, hon har gett mig många minnesvärda stunder på Moderna. Får leta fram boken ur något antikvariats damiga gömmor
Svar från Benganbus 2018-02-20 23:08
Jag har suttit och läst någon timme i den här avhandlingen. Det känns som det inte hänt så mycket i fotografin annat än att det kommit digitala kameror. Varje ny fotogeneration verkar starta från noll, istället för att försöka använda de plattformar som tidigare fotografer skapat åt oss!
/B
Alf-Magnus 2018-02-20 23:30
Känner inte riktig att det är så illa, tycker att det dyker upp nya sett att utrycka sig visuellt. Men det är klart som Gerry Johnsson svarade på frågan varför världen inte hade hört talas om honom tidigare, jag lever i landet Strömholm, den traditionen har nog fortfarande ett allt för stort inflytande åtminstone för oss med Stockholms horisonten. Det krävs nog att man vidgar den. Men samtidigt är det inte så att varige generation skal begå fadersmord och börja om
Och ligger det inte en tidig upplaga av Byn med det blå huset, i rotogravyr?
Svar från Benganbus 2018-02-20 22:57
Tredje utgåvan 1989
/B